Всеки знае за емблематичното черно поло на Стив Джобс, което

...
Всеки знае за емблематичното черно поло на Стив Джобс, което
Коментари Харесай

Защо да обядваме едно и също нещо всеки ден

Всеки знае за емблематичното черно поло на Стив Джобс , което починалият основател на Apple носи всеки божи ден. Други велики мозъци също са спазвали прецизни режими, които да лимитират нуждата от взимане на второстепенни решения в всекидневието като това какво да облекат или по какъв начин да се хранят.
 Снимка 405315

А за какво да не се занимаваме с това какво да носим и какво да ядем? Защото по този начин консервираме време и креативна сила за работливост в работата си (стига тя да е задоволително значима за нас). Както споделя Джеф Безос : " най-важната ми работа като изпълнителен шеф е всеки ден да взимам малцина, само че висококачествени решения ".
 Снимка 274205

Подобно на батерията на смарт телефона ни, и умствената ни сила стартира да се изтощава с течение на деня. Можем да я съхраним, като " изключим " някои ненужни действия като чуденето дали да си вземем чорба и сандвич за обяд да вземем за пример.

Всяко решение в деня ни, колкото и да е минимално, е причина за спомагателен стрес на организма ни. Дори и това какво да ядем. Затова намаляването на броя на изборите ни резервира повече сила за по-важните такива.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР