Всеки знае че колата поема и абсорбира влага в елементите

...
Всеки знае че колата поема и абсорбира влага в елементите
Коментари Харесай

Срещу влагата в колата

Всеки знае че колата поема и всмуква влага в детайлите си. Има доста аргументи за това, само че в множеството случаи те могат елементарно да бъдат отстранени. През зимата повече дъждовна вода или сняг попадат в купето на автомобила посредством облеклата и обувките. Така освен се намокря тапицерията, само че и стелките, които не изсъхват добре при ниски температури в колата. Ако постелките са мокри, извадете ги и ги оставете да изсъхнат е съветът на специалистите. През есента и зимата е целесъобразно да употребявате гумени стелки. Това разрешава бързото премахване на непотребната вода от автомобила.

При товарене на неща в багажника също би трябвало да се внимава да се отстранен авансово остатъците от сняг и да се изтрият мокрите товари. Ако в транспортното средство има прекалено много влага, колата би трябвало да се проветри добре.

Ако желаете бързо да изкарате влажния въздух от колата, можете да включите парното или да включите климатика. Компресорът на климатика извлича влагата от въздуха и я насочва на открито. Няма значение какво температурата се задава в колата освен това. Този метод, обаче, работи единствено когато външната температура е най-малко шест градуса и в случай че колата не е прекомерно влажна.
Настройката " Размразяване " би трябвало да се избира за коли с климатик.

Влага се появява и в гаражи с неприятна вентилация. Те могат да бъдат разпознати по влажни петна или локви по пода на гаража. Такива места за паркиране не дават опция на колите в тях да изсъхнат и предизвикват образуването на влага върху и в колата. В кратковременен проект тук ще помогне положителната вградена вентилация.

Между капака и предното стъкло постоянно се събират доста листа и нечистотия през есента и зимата. Тя би трябвало да се отстранява постоянно, в противоположен случай дренажът за дъждовна вода на нагревателя може да се запуши. Листата също могат да се събират във вратите и задната врата, блокирайки отворите за оттичане на вода.

Можете да излеете малко количество вода в улуците, с цел да тествате канализацията. Ако водата спре, дренажните маркучи може да са запушени. След това водата може да влезе зад вътрешната облицовка в пространството за краката. Запушените маркучи би трябвало да се ремонтират в сервиза.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР