Всеки втори руснак има банков кредит, а всеки трети длъжник

...
Всеки втори руснак има банков кредит, а всеки трети длъжник
Коментари Харесай

Всеки втори руснак изплаща банков кредит

Всеки втори руснак има банков заем, а всеки трети дебитор е заставен да заплаща вноски по два заема. Това сочи проучване на Райфайзенбанк (Raiffeisenbank), в което са взели участие към 2000 руснаци на възраст над 18 години от Москва, Санкт Петербург, Ростов на Дон, Новосибирск, Самара и други градове, осведомят ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Резултатите от допитването демонстрират, че всеки втори руснак има заеми, а към 8% към този момент са ги изплатили и към този момент не усилват дълговото си натоварване. От участниците в изследването 46 на 100 са дали отговор, че обслужват един заем, а всеки трети има два заема. С три и повече заема са 20% от интервюираните. 

Повечето руснаци вземат дребни заеми. Общият размер на отговорностите на 40 на 100 от интервюираните не надвишава 100 000 рубли (близо 1362 щатски $ при настоящия курс), а за 38 на 100 сумата е до 500 000 рубли. Мнозинството интервюирани имат потребителски креди или кредитна карта, а 33 на 100 изплащат ипотека.

Според ръководителя на отдела по развиването на потребителските заеми на Райфайзенбанк в Русия Дмитрий Сивов пазарът на кредитирането последователно се засилва. През юли отпуснатите потребителски заеми от Райфайзенбанк са скочили със 76 на 100 по отношение на предходния месец. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР