Всеки втори пациент, или половината от всички заболели от коронавирус

...
Всеки втори пациент, или половината от всички заболели от коронавирус
Коментари Харесай

Проучване: Всеки втори, прекарал COVID-19, развива хронични болести

Всеки втори пациент, или половината от всички болни от ковид по света, развиват хронични заболявания в резултат на инфекцията, сочи изследване на учени от Университета в Мичиган, съобщи ТАСС.
Те са изследвали данни от 253 пациенти, които са били признати в болница с COVID-19 в края на есента на 2020 и зимата на 2021 година Средната възраст на респондентите е била 60 години.
По-голямата част от пациентите, лекувани от инфекцията, декларират, че даже няколко месеца след оздравяването си не са се възстановили изцяло и са проявявали признаци.
Около 55 % от хората, оживели след вируса в границите на шест месеца след заразяването си, са диагностицирани с нови болести: сърдечно-съдови и белодробни, които не са имали преди да се срещнат с вируса. Почти една четвърт от участниците в изследването настояват, че са имали тежка кашлица, а 20% се оплакват от интензивен или несиметричен сърдечен темп и имат проблеми с придвижването.
16 % от пациентите са траяли да имат належаща потребност от О2 и след изписването си от болничното заведение и са употребили домашна кислородна машина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР