Всеки втори французин преживява стрес или тревога заради отмяната на

...
Всеки втори французин преживява стрес или тревога заради отмяната на
Коментари Харесай

Всеки втори французин в стрес от излизането от карантина

Всеки втори французин претърпява стрес или паника поради анулацията на ограничаващите ограничения, въведени поради ковид. Това е провокирано от „ боязън от улицата ”, защото у дома тези хора се усещат по-защитени, както и от нарушаването на отработените по времето на карантината привички, изключително обвързваните с отдалечена работа, оповестява вестник „ Parisien ”.
Според научното проучване, измерващо въздействието на рецесията в региона на опазването на здравето върху психическото здраве на френските жители, излизането от карантината на 11 май „ като цяло е по-тревожно, в сравнение с самата карантина ”, съобщи БГНЕС.
Резултатите от изследването демонстрират, че повече от една четвърт (27 %) от интервюираните оповестяват за влошен сън след 11 май. За една пета (20 %) въздействието върху душeвността след свалянето на карантинните ограничения е минало се е отразило в появяването на меланхолия, стрес, паника и липса на страсти. При към 50 % от участниците в изследването се е показало най-малко едно от тези травматични положения, до момента в който по време на карантината процентът им е бил към 40.
Изследването се организира от „ Human Adaptation Institute ”, който от 23 март всяка седмица прави онлайн-проучване на опциите за адаптиране на хората, тяхната резистентност, пристъпи на меланхолия и психологични проблеми, провокирани от ковид.
Според специалистите, има няколко аргументи, които провокират стрес при връщането „ към съвсем естествен живот с по-малко правила и повече независимост ”. Едната причина, както към този момент беше очебийно, е страхът от улицата и възприятието, че у дома човек е предпазен от вируса.
Втората е нарушаването на навиците, отработени по време на карантината. Хората през това време са съумели да провеждат добре живота си и в този момент надали желаят да трансформират всичко, тъй като това ще изисква консумиране на душевна сила, изяснява ръководителят на плана.
Третият източник на безпокойствие е страхът от света, който евентуално е замесен в продължителна икономическа рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР