Всеки трети аборт в Пловдивска област се извършва по желание

...
Всеки трети аборт в Пловдивска област се извършва по желание
Коментари Харесай

Всеки трети аборт в Пловдив – по желание на жената

Всеки трети аборт в Пловдивска област се прави по избор на дамата. В интервала от април до юни 2022 година леко понижава броят на бременностите, които са били прекратени, само че те остават повече по отношение на същия интервал на предходната година.
Прочетете още
Според последните данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания за трите месеца в региона са осъществени 501 аборта. Два от тях са при девойки под 15 години, които поради нежната си възраст са създали импровизиран аборт.

Най-често бременността се прекъсва при дами над 30 години – 282. Във възрастовата група 20-29 години са 186, а 31 са абортите измежду тийнейджърки. 197 от всички случаи на прекратена бременността са били по избор на дамата. Пловдивска област се подрежда на второ място в страната по този индикатор след София, където за трите месеца са осъществени 891 аборта. Следват Бургас и Стара Загора. Общо за страната в интервала април-юни са пометнали 4 689 дами. На национално равнище също се следи позитивна наклонност. Абортите понижават по отношение на първото тримесечие, когато са били 4 940.

Припомняме, че неотдавна проф. Петър Петров моли за съществено стягане на опциите за осъществяване на аборт по избор. Акушер-гинекологът счита, че хората с бели престилки, които прекъсват бременност при здрав плод, без никакви медицински аргументи, не са почтени за хуманната специалност. И показва, че вместо да беседват с бъдещата майка и да я убедят да задържи детето си, тъй като в бъдеще може да няма друга опция да забременее, избрани лекари са подготвени на всичко за пари.

Повод за възмущението му стана пациентка, която поискала да направи аборт в пети месец, макар че бременността била като по учебник. Проф. Петров отказал, само че в следствие се оказало, че различен доктор го е направил.

„ Да убиеш това почтено дете е по-голямо закононарушение, в сравнение с да убиеш възрастен. Срам ме е, че пред нас има такива изроди, и в този момент разбирам за какво доста хора ни ненавиждат. Апелирам за строги санкции и пожизнено лишаване на дипломата на такива убийци! Апелираме за съществено стягане на опциите за осъществяване на аборт по избор!”, добавя проф. Петров.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР