Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от

...
Всеки свързва детството с най-различни спомени. Най-сладки са тези от
Коментари Харесай

Спомените ще оживеят с този вкусен сладкиш – прекрасният сладък салам на баба (ВИДЕО)

Всеки свързва детството с най-различни мемоари. Най-сладки са тези от ваканциите, прекарани с баба, дядо и приятелите от махалата.
Спомените постоянно са свързани с обичани аромати и усети, които са проникнали надълбоко в нас още от времето, когато сме се въртяли нетърпеливо към бабината печка.
Сладкият колбас беше един от обичаните десерти на няколко генерации.
Приготвя се бързо, доста е апетитен и става за всевъзможни мотиви. Ето го и него: сладкият колбас на баба. Необходими артикули: 500 грама елементарни бисквити; 300 грама масло; 4 яйца; 150 грама какао на прах; 2 чаени чаши пудра захар, 2/3 чаена чаша прясно мляко, 1 пакетче ванилия.

Начин на подготвяне: разбийте оставеното авансово да омекне масло със захарта; прибавете с непрекъснато бъркане жълтъците, какаото и ванилията.
Натрошете бисквитите на едри части и ги залейте с млякото и ги прибавете към останалите артикули.
Разбийте на сняг белтъците, прибавете и тях и разбъркайте добре цялата примес. Изсипете я върху домакинска хартия и завивайки я, я оформете като колбас.
Оставете колбаса 2-3 часа във фризер или една нощ в ледник и колбасът на баба е подготвен. Във видеото вижте по какъв начин го вършат отвън България – можете да почерпите и от концепциите на чужденците.

А в този момент вижте и още една паметна рецепта: Маслени гъсенички по бабиния способ
Продукти:
500 гр. брашно
400 гр. мехлем
1 отново. ванилова захар
200 гр. захар
100 гр. пудра захар

Начин на подготвяне

Размекнатата мехлем се разрушава със захарта, до момента в който сместа стане пухкава и захарта се разтопи. След това се прибавят останалите съставки (без пудрата захар) и се меси, до момента в който тестото стане меко и безпрепятствено. Готовото тесто се трансферира в месомелачка, снабдена с приставка за сладки. С машинката се оформят бисквити-гъсенички с дължина към 5-6 см. Подреждат се в тава за печене и се пекат на 200 ° С, до момента в който станат леко розови, съвсем бели. Когато са подготвени, се изваждат да се охладят и се оставя десетина минути. След това се овалват в пудрата захар.
Забележка: в случай че нямате машинка за месо с приставка, може да употребявате елементарен пулверизатор или формичка за сладки, която да напълните с тестото и да избутате бисквитите с пръст.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР