Всеки средностатически офис, 9.30 сутринта. Пред асансьора има тълпа жени,

...
Всеки средностатически офис, 9.30 сутринта. Пред асансьора има тълпа жени,
Коментари Харесай

Високите токчета не са ежедневни обувки, пазете краката си

Всеки средностатически офис, 9.30 сутринта. Пред асансьора има навалица дами, облечени елегантно, напарфюмирани с усет и покачени на токове всякаква височина и дебелина. Или по-скоро „ специфичност “, тъй като колкото е по-тънко токчето, толкоз по-елегантна е дамата.

Някои от дамите евентуално са поставили обувките откакто са паркирали автомобила си. Но опитът демонстрира, че дами с високи токчета се возят в рейса, в метрото, чаткат рано по тихите тротоари и въобще – употребяват обувките на ток като ежедневни обувки.

Колкото и елегантни (и по-високи) да се чувствате с красивите си обувки обаче, те ще трансфорат краката ви в нещо мъчно за разказване в границите на двадесетина години.

 високи токчета Thinkstock

Обувките на висок ток са безусловно противопоказни за стъпалата и можем единствено да гадем дали не са се прннесли в модата от някоя тюрма, основана от Инквизицията през Средновековието.

На първо място високите токчета нарушават естествения баланс на крайници. Центърът на тежестта се измества от необятното ходило към несъответствуващите за носене на тежки товари пръсти на краката.

Това от своя страна води до врастване на ноктите (най-малкия проблем), деформиране на палеца и формиране на кокалчета.

Не може да не сте виждали възрастни дами с доста изкривени стъпала, с пръсти, застанали един върху различен и обули извънредно изглеждащи необятни чехли просто тъй като нищо друго не им става.

 крайник Thinkstock

Е, въпросните баби преди тридесетина години са били супер мацки на токчета, които са ходели самоотвержено на тях от заран до вечер, пазарували са и са се чувствали красиви.

Сега усещат единствено болежка, породена от същите тези обувки.Високите токчета също по този начин изхабяват естествените меки възглавнички, които имаме на стъпалата и се стига до положение, наречено метатарсалгия.

Повече за проблемите на краката ще ви изясни ортопеда, от който ще имате потребност, в случай че не се погрижите за краката си.

 високи токчета Thinkstock

Ако въпреки всичко сте пристрастени към високите токчета и смятате, че са по-важни от здравето на краката ви, скоро ще ви дадем няколко съвета за това по какъв начин хем да ходите на елегантни обувки, хем да не страдате от проблеми с краката.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР