Всеки собственик на куче го е преживявал – влажният поглед

...
Всеки собственик на куче го е преживявал – влажният поглед
Коментари Харесай

10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Всеки притежател на куче го е преживявал – влажният взор на кучето, до момента в който хапваме салата или плодове, а паничката му – цялостна и недокосната, самотно чака своя ред в дъното на кухнята. И тя, несъмнено, е цялостна с висококачествена храна, която, без да си кривим душата, от време на време може да мирише даже по-добре от сътворените от нас гоз­­би.

Всеобща „ загадка “ е, че това, което стопанинът хапва постоянно се коства безпределно по-вкусно на домашния любим, в сравнение с неговото лично ястие. Добре е да знаем обаче какво е безвредно да споделим и с кое – не е желателно да черпим косматия си приятел.

Да стартираме със занимателните неща. Не забравяйте, че в случай че го храните с храна, включете я в ежедневната му диета. Винаги използвайте сдържаност, изключително когато настъргвате в допълнение сочно пиле на скара, което преди малко сте донесли у дома от магазина за хранителни артикули.

 infomax-logo-50-15-HW

Освен това, в случай че го храните с нова храна, направете го последователно, с цел да можете да наблюдавате всички нежелани реакции или алергии, за които може да не сте знаели.

Е, хората и кучетата могат да споделят някои общи храни, които са хранително, потребни и оказват помощ в битката с някои заболяванията, ускоряват силата и поддържат цялостното положително здраве.

Но имайте поради, че сервирането на прекалено много от тези храни не се предлага, защото това може да разболее домашния ви любим или да го направи с наднормено тегло.

Винаги въвеждайте човешките храни на вашия четирикрак другар последователно и в верни пропорции. Също по този начин, консултирайте се с вашия ветеринарен доктор дали вашето куче има проблеми с диетата или здравето.

Сега за хубавите неща.

10 човешки храни, които може да даваме на кучето

1. Боровинки

 кучето 10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Боровинките в действителност са потребни за кучето ви, което ги прави идеално лакомство за подготовка. Боровинките са богат източник на антиоксиданти, както и на фибри, минерали и витамини. Хранете кучето си с тях без виновност.

2. Ананаси

Ако сте склонни да храните кучето си с ананас, те освен са безопасни; те също са апетитен източник на фибри, минерали и витамини.

3. Ягоди

 кучето 10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Понякога ягодите получават леки синини или не наподобяват толкоз привлекателни, колкото би трябвало. Те са идеални за хранене на кучето ви, защото са с ниско наличие на калории и високо наличие на антиоксиданти и фибри.

4. Сьомга

Докато е сготвена, сьомгата е превъзходен метод да добавите омега-3 мастни киселини към диетата на кучето ви.

5. Фъстъчено масло

 кучето 10 човешки храни, които може да даваме на кучето

С високо наличие на мазнини и калории, само че о, толкоз вкусно. Фъстъченото масло е идеалният метод да маскирате гигантското хапче за дирофилариоза, което давате на кучето си всеки месец. *Проверете съставките за ксилитол. Ксилитолът е подсладител в доста храни като кисело мляко и фъстъчено масло и е мощно отровен за кучета.

6. Банани

Ако се чувствате изключително великодушни, може би излизате от къщата за пет часа и се чувствате зле, оставяйки кучето си единствено, може да сте склонни да намажете малко от това фъстъчено масло върху няколко резена банан и да го скриете в Kong, с цел да дадете вашето куче има какво да прави и нещо вкусно за ядене.

7. Сирене

Сиренето е безвредно за хранене на кучето си, само че постоянно го дръжте в умерени количества. Известно е, че кучетата имат известна нетърпимост към лактоза, тъй че прекалено много сирене може да аргументи стомашно разстройство.

8. Яйца

 кучето 10 човешки храни, които може да даваме на кучето

Някои настояват, че сварените яйца могат да облекчат гаденето на кучето. Освен това яйцата са превъзходен източник на витамини, минерали и протеини. Не хранете сурови.

9. Портокали

С ниско наличие на калории и огромно количество хранителни субстанции, портокалите са чудесно лакомство за кучето ви. Както постоянно, хранете в умерени количества, защото портокалите са киселинни и е известно, че предизвикват стомашно разстройство при кучета, които ядат прекалено много.

10. Моркови

Ако можете да накарате кучето си да яде морков… те обезпечават фибри, минерали и витамини, като в същото време остават с ниско наличие на калории. Те също могат да се сервират варени или сурови, тъй че в случай че имате куче, което се любува на зеленчуците си, то има шанс.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР