Всеки сезон има свои собствени характеристики. Кулинарните специалисти не пренебрегват

...
Всеки сезон има свои собствени характеристики. Кулинарните специалисти не пренебрегват
Коментари Харесай

Тънкости около приготвянето на таратор

Всеки сезон има свои лични характерности. Кулинарните експерти не подценяват този факт и подготвят сезонни ястия. Всички знаят, че напролет се нуждаем от пресни зеленчуци и плодове заради липса на витамини. През зимата постоянно желаете нещо горещо и удовлетворяващо. Но през лятото не можете да натоварите тялото си с висококалорична храна. За това са измислени студени ястия, като гаспачо, леден борш и таратор. Това ядене се назовава още българска студена чорба. Той съвършено освежава и тонизира в летните жеги.

Необходими кухненски уреди: ренде, точилка, нож и дъска за рязане.

Необходими съставки:

Ако желаете супата да стане гъста, тогава изберете кисело мляко със наличие на мазнини най-малко 2,5%. Ако желаете ястието да е по-течно, тогава вземете кисело мляко със наличие на мазнини 1%. Краставиците за това ядене би трябвало да са пресни, междинни. Когато избирате тези зеленчуци, уверете се, че те не са застояли. Те не би трябвало да имат горчив усет, това е симптом за погрешно предпазване. Но усетът им е мъчно да се дефинира по външния им тип. Затова най-добре е да опитате краставиците преди да приготвите таратора.

За тази чорба би трябвало да употребявате студено кисело мляко. Ако имате мляко със стайна температура, първо би трябвало да го охладите.

Тънкостите към приготвянето

Вместо единствено краставици, можете да добавите репички към тази чорба, това ще придаде на ястието прохлада и пикантност. Вярно, тогава това няма да е класическа рецепта, само че пък няма да направи ястието по-малко вкусно. Също по този начин, от време на време краставиците се заменят с листа от маруля. Подправките за тази чорба също могат да бъдат разнообразни, най-често се прибавят магданоз и копър.

Киселото мляко, което ще употребявате, може да е всякакво, само че не сладко и без никакви добавки. Подходящо е и кисело мляко, което може да се подготви вкъщи. Ако супата е прекомерно гъста, можете да я разреждате с вода.

Тараторът не постоянно се употребява като първо ядене, от време на време се сервира като фалшификация или сос. Може да се сервира в купа или в чаша, това зависи от персоналните желания и методът, по който ще бъде употребяван.

Ако решите да го приготвите като сос за месо, то би трябвало да има много плътна консистенция.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР