Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност, подготвен от

...
Всеки първокласник ще получи материал по пътна безопасност, подготвен от
Коментари Харесай

Първокласниците ще получат материали по пътна безопасност

Всеки първокласник ще получи материал по пътна сигурност, квалифициран от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ , осведомят от институцията. В него има послания по сигурност на придвижването за най-малките възпитаници .

Със съдействието на Министерството на образованието и науката /МОН/ създаването ще бъде публикувана в учебните заведения в цялата страна.

Под формата на комикс на тематика “Винаги предпочитам безвредния път до учебно заведение! “ са показани разнообразни обстановки на пътя, на които би трябвало да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и забавни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към вярното секване и какъв брой е значимо постоянно да се оглеждаме преди този момент, както и към разпоредбите при каране на велосипед и при возене в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за разпоредбите за придвижване по пътищата и образуването на просвета за безвредно придвижване по пътищата е приоритет в работата на институциите, означават от организацията.

Наред с планове ориентирани към повишение вниманието и знанието на децата по какъв начин да се държат на пътя, следва да бъде основана Национална стратегия за развиване на образованието по сигурност на придвижването по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Очаква се тя да стартира да работи още през идната година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР