Всеки от нас знае, че многото мазнина около корема е

...
Всеки от нас знае, че многото мазнина около корема е
Коментари Харесай

Как да се отървем от излишните мазнини около корема

Всеки от нас знае, че многото лой към корема е нездравословна за здравето. Това е по този начин поради по този начин наречената висцерална мастна тъкан във вътрешната част на корема и към органите.

Висцералната лой е изключително проблематична, тъй като може да обкръжава сърцето, белите дробове и черния дроб. Изследвания са показвали, че има връзка сред висцералната мастна тъкан и съществени заболявания като високо кръвно налягане, диабет вид 2, сърдечни заболявания, деменция, рак на гърдата и на дебелото черво.

Според проучвания висцералната лой не е натурално акумулирана лой към органите, а е феномен, породен от акумулирането на прекалено много лой на едно място.

Ако качите доста килограми, нормално тялото събира лой на разнообразни места от тези, на които по принцип качвате. Мястото, на което мазнината се събира, се свива и празното място към органа се заема от още лой.

Всъщност може да имате много плосък стомах и към момента да имате висцерална лой. Това от време на време се назовава TOFI или „ тънка външна лой от вътрешната страна “.

Само скъпо сканиране може да мери какъв брой скрити мазнини имате, само че вашият доктор няма да назначи тест единствено заради тази причина.

Най-съвременните способи за определяне на съществуването на висцерална лой са компютърна томография и ЯМР. Но има и доста по-прост метод да ревизирате.

Можете да измерите с рулетка обиколката на талията над пъпа, до момента в който стоите прави. Над 88 см при дамите и над 100 см при мъжете са доказателство за висцерална лой над нормата.

Усилените тренировки освен отстраняват подкожната лой, само че и висцералната. Трябва да упражнявате най-малко 5 пъти в седмицата, по най-малко 30 минути със приблизително натоварване. При приблизително натоварване пулсът е по-ускорен от нормално, а дишането става по-накъсано.

Ако желаете по-бързи резултати, би трябвало да вършиме по-интензивни тренировки като джогинг да вземем за пример. Правете го най-малко 4 пъти седмично в продължение на минимум 20 минути. Обаче, в случай че до момента не сте имали доста физическа интензивност, е най-добре да започнете първо с бързо вървене.

Опасностите, които носи висцералната лой

Твърде доста телесни мазнини са нездравословни за вашето здраве. Но спрямо мазнината, която се намира тъкмо под кожата (подкожна мазнина), висцералната е по-вероятно да увеличи риска от съществени медицински проблеми. Сърдечни заболявания , Алцхаймер, диабет вид 2 , инсулт и висок холестерол са някои от положенията, които са тясно свързани с прекалено много мазнини в тялото ви.