Всеки от нас се среща с много хора през целия

...
Всеки от нас се среща с много хора през целия
Коментари Харесай

Как да запазите приятелите си завинаги

Всеки от нас се среща с доста хора през целия си живот. Игрите до късни вечери в квартала, ученическите години, университетът и професионалните пътища  са единствено дребна част от местата, където можем да намерим хора, които в някакъв миг да назовем другари. За страдание, с времето можем да загубим някои от тях, да срещнем избрани компликации в връзката посред ни или да се породят разнообразни спорове в връзките. Човек обаче не може без същински другари. Това са хората, които при потребност постоянно ще са отсреща и ще го поддържат, без значение какво им коства. Затова е хубаво доста добре да пазим тези, които ценим най-вече и да не позволяваме да загубим връзка с тях заради една или друга причина. Как обаче да задържите приятелите си?

Винаги пазете гърба на приятелите си. Много е значимо вашите другари постоянно да знаят, че може да разчитат на вас в сложен миг и че даже и да ви се обадят измежду нощ за помощ, ще се отзовете. Така заздравявате връзките си и ще знаете, че и те биха създали същото и за вас. Винаги помагайте, когато имате опция. Понякога не става въпрос за някаква услуга или материална помощ, а за морална поддръжка. Независимо дали приказваме за загуба на някой непосредствен или празник на някое от децата им, намерете метод да бъдете покрай приятелите си.

Не говорете неприятно за приятелите си пред  другите. Добрите другари не приказват неприятно за околните си хора, изключително зад тила им. Това са дейности на машинация и неустановеност и няма да насърчат или да накарат връзката ви да се разрасне, в противен случай. Така ще постигнете противоположен резултат и ще връзките ви ще охладнеят. Дали би ви било прелестно, в случай че се поставите в противоположната обстановка? Всички знаем отговора. Дългите и същински другарства се базират на това да се поддържа лоялността един към различен.

Подкрепете ги в техните цели. Ако желаете да задържите приятелите си, би трябвало да ги подкрепите в устрема им да реализират техните цели. Ако вашата другарка е амбициозна актриса, не се колебайте да я придружите на кастинг, който е на стотици километри разстояние, тъй като вярвате в нея и знаете, че вашата поддръжка може да й помогне да се оправи. Накарайте приятелите си да почувстват, че вярвате в тях, даже когато никой различен не би го направил.

Разберете, че останалите се нуждаят от лично пространство, с цел да се развиват. Важно е за приятелите да имат и своето персонално пространство, по тази причина не бъдете досадни. Всеки човек има потребност от време, с цел да остане самичък и да се зареди за идната ви среща.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР