Всеки от нас понякога е изпитвал усещането, че трябва да

...
Всеки от нас понякога е изпитвал усещането, че трябва да
Коментари Харесай

10 филма, които мотивират към промяна

Всеки от нас от време на време е изпитвал чувството, че би трябвало да презареди, да си поеме глътка пресен въздух и да сложи начало на нов стадий от живота си. Това обаче не е по този начин елементарно, както евентуално наподобява на пръв взор. Точно тук на помощ идват филмите.

В последна сметка с изключение на ужасно забавление, добре разказаните истории могат да ни дадат още една, друга позиция върху нещата, от които се вълнуваме, да ни окуражават към онази смяна, от която толкоз мощно се нуждаем.

Ние обичаме всичко, което трансформира света и хората към по-добро. Затова особено за вас, избрахме 10 вдъхновяващи кино лентата, които са отлична мотивация към позитивна смяна.

10. Ден на труда

Вдъхновяващ филм за устрема към елементарното човешко благополучие.

Самотна майка приютява в дома си чужд мъж. Въпрос на време е двамата с 13-годишния ѝ наследник да открият истината – под покрива им се е настанил наказан палач, който се крие от издирващите го служители на реда и сътрудници на ФБР.

9. Ловът

Покъртителен филм за силата на човек да оправи живота си, откакто една дребна неистина го е унищожила.

Историята на Лукас – уединен преподавател и упоритата му битка за настойничество над сина му. Когато той среща любовта наподобява, че нещата в живота му ще се трансформират към по-добро. Всичко се прекатурва след ненадейно обвиняване в полово посягане и педофилия.

8. Поезия

Филм за красивото в живота на всеки от нас, което просто би трябвало да открием в паниката на всекидневието ни.

Възрастна жена се грижи безрезервно за дебилния си внук-тийнейджър, припечелвайки в допълнение като гледачка на неподвижен мъж. Вроденият ѝ блян по прелестното я води на остарели години в курс по поетично майсторство. Там тя научава, че поезията не се съчинява, а извира от сърцата, отворени за хубостта в света.

7. Любовта в мен

Сложен филм за силата да преодолееш всяка болежка, с цел да оцелееш.

Години откакто са приключили лицей, съквартирантите Чарли и Алън се срещат още веднъж инцидентно. Двамата вършат опити да възобновят другарството си, макар че ориста се е отнесла радикално друго към тях.

6. Обичана

Красив филм, който ни кара да се замислим: ще се промени ли светът към по-добро, в случай че всеки от нас отдава по-голямо значение на изкуството.

20-годишната безработна Катрина живее в тъмно предградие на Гьотеборг. Животът ѝ като че ли е съдбоносен, до момента в който не открива в YouTube „ Реквием “ на Моцарт. Момичето е запленено от прочувствената мощ на музиката му дотам, че намира смисъл да оправи живота си.

5. В един по-добър свят

Филм, който несъмнено ще ви накара да се замислите дали задачата постоянно оправдава средствата.

Филмът споделя за 40-годишния Антон, който се завръща в родната си Дания, откакто дълги години е работил като доктор в африкански бежански лагер. Тъжните ориси на бежанците са го научили в никакъв случай да не отвръща на насилието с принуждение. Но дали добре устроеният свят в Дания няма да се окаже по-барутен от този в окаяната Африка…

4. Моят единствен

Филм, който ще ни помогне да открием същинските си стремежи и да намерим своето място в света.

Ню Йорк, 1953 година. Очарователната Ан подхваща странствуване из страната, откакто хваща мъжа си в невярност. Заедно с двете си деца, Ан се мести от град на град в търсене на богат мъж, който да обезпечи нов и по-щастлив живот за нея и синовете ѝ.

3. Мандарини

Филм за сложния избор, за геройство и блян към човечност.

Войната в Абхазия (Грузия) е в разгара си. Много хора са принудени да изоставен домовете си, само че Иво и Маргус остават в родното си селце, с цел да оберат узрелите мандарини. Оказват се в центъра на пресечен огън сред две враждуващи военни групи. Спасяват двама от бойците – Ахмед, чеченски наемник и Нико, който е грузинец.

2. Мед в главата

История, която ни учи да обичаме, че всичко е подчинено на вярата, вярата и любовта.

Малката Тилда обожава дядо си Амандус. Когато нейните родители схващат, че той е болен от Алцхаймер, желаят да го изпратят в старешки дом. Тилда не е съгласна на подобен сюжет, по тази причина взима нещата в свои ръце и провежда бягство в приказната Венеция. Романтичният италиански град изобщо не е определен инцидентно.

1. Кафе дьо Флор

Филм, който ще помогне на всеки от нас да разбере какво значи любовта.

Две житейски истории за любовта, в два разнообразни интервала, в два разнообразни града. Два сюжета, които се преплитат в едно. Единият се развива в Париж през 1969 година и споделя за самотната майка Жаклин и нейния наследник със синдрома на Даун. Другият е за сполучлив DJ в актуален Монреал, който намира нова обич, обричайки на страдалчество остарялата.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР