Всеки от нас има моменти, в които му се хапва

...
Всеки от нас има моменти, в които му се хапва
Коментари Харесай

Чинка направи тази запеканка и всички си облизахме пръстите. Вече я готвя само по нейната рецепта

Всеки от нас има моменти, в които му се хапва нещо вкусно, само че което не изисква доста време и е елементарно за подготвяне.
Често в такива случаи прибягваме до яденета с картофи, тъй като те в действителност са лесни и бързи за подготвяне, а са доста вкусни и питателни.
Именно по тази причина през днешния ден ви представяме рецепта за запеканка, която става толкоз вкусна, че ще си я вършиме всеки ден.
И по този начин, продуктите, които ни трябват, с цел да си я приготвим, са: 400 грама картофи, 200 грама пилешко месо, 125 грама масло, 125 грама лук, 230 грама кашкавал, 450 мл заквасена сметана, сол и пипер.

Ако не ядете месо, просто не слагайте към запеканката месо –
ще стане също толкоз вкусна и без него. Първата стъпка от приготвянето на тази лесна запеканка е да си приготвим продуктите.
Картофите белим и мием, лука го почистваме и режем на кубчета, пилешкото месо го сваряваме, а маслото – разтапяме. След това взимаме картофите и ги настъргваме на едро ренде.
После ги слагаме в тавичка и ги подправяме със сол и пипер на усет.

СЛЕД ТОВА ВЗИМАМЕ ДРУГ СЪД.
В него слагаме свареното пиле, което режем на ситно, към него прибавяме сметаната, маслото и лука. Разбъркваме, до момента в който се смесят добре, и след това изсипваме сместа върху картофите. Отгоре изсипваме и настъргания кашкавал. По предпочитание от горната страна можем да поръсим с чубрица или друга зелена фалшификация, за повече мирис.
Последната стъпка е да сложим запеканката да се пече.
Печем на авансово загрята фурна, до момента в който получм златен тен.

И по този начин, страхотното ядене е към този момент изцяло готово и можете да му се насладите изцяло. След като го приготвите един път, ще започнете да го вършиме все по-често, с цел да зарадвате с него обичаните си хора. А за какво не и когато поканите другари? Със сигурност ще се превърнете в звездата на вечерта.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР