Всеки от нас е наясно с ползите от меда, но

...
Всеки от нас е наясно с ползите от меда, но
Коментари Харесай

7 промени ще настъпят, ако ядем лъжичка мед всяка вечер

Всеки от нас е наясно с изгодите от меда, само че дали виждаме какви промени настъпват в тялото ни, в случай че ядем по лъжичка мед всяка вечер? Днес ще ви представим точно какъв е резултата от този необикновен артикул.

Вероятно знаете, че медът е значимо средство в битката с настинките, само че той има и още голям брой потребни свойства. Дори единствено една супена лъжица преди лягане може да сътвори благотворни резултати в тялото ви. От BrightSide описват какви са те, предават от Expert.bg.

1. Ще спите по-добре
Медът съдържа триптофан – хормон, който ви оказва помощ да се отпуснете и да дадете на тялото си сигнал, че е време за сън. Макар че организмът ни се нуждае от тази аминокиселина, той не я създава, а си я набира посредством храната. Медът съдържа гликоген, тъй че консумирането му преди сън ще ви помогне да избегнете прилива на адреналин и да си осигурите добър нощен сън.

2. Триглицеридите ви ще са в норма
Триглицеридите са тип лой в кръвта. Високото им равнище значи риск от развиване на сърдечни болести и диабет. За благополучие, медът понижава равнището на триглицеридите в организма.

3. Имунитетът ви ще се усъвършенства
Медът е богат на антиоксиданти и антибактериални сътрудници, които спомагат за усилване на имунната система, като ви вършат по-силни в битката с инфекциите.

4. Кръвното ви налягане ще се възстановява
Медът съдържа антиоксидантни съединения, за които е потвърдено, че понижават кръвното налягане.

5. Ще изгаряте мазнини по-бързо
Когато го хапвате, медът забързва метаболизма, като провокира термогенен резултат върху тялото ви. Това значи, че усъвършенства кръвообращението, което малко покачва телесната температура и ви оказва помощ да изгаряте мазнините без доста старания.

6. Ще се преборите с депресията
Медът съдържа полифенол – органически химикал, който оказва помощ в битката с депресията, като противодейства на оксидативния стрес в мозъчните кафези.

7. Ще забавите процесите на стареене
Най-добрият натурален способ за закъснение на стареенето е потреблението на антиоксиданти, а медът е цялостен с тях. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР