Всеки от нас е наясно, че по-хубави гозби от тези

...
Всеки от нас е наясно, че по-хубави гозби от тези
Коментари Харесай

Намерих рецептата за тези соленки в тефтера на баба и когато ги приготвих, свършиха на мига

Всеки от нас е наясно, че по-хубави гозби от тези на баба няма.
Най-хубавото възприятие е да знаеш, че обещано ядене е приготвено от баба с обич и впечатляващо майсторство.
А още по-хубаво е, когато имаме опция да вземем предписания от нея и да продължим традициите като се научим да ги подготвяме в случай че не по същия, то по сходен метод.
Днес ви представяме рецепта за соленки, с която доста елементарно и бързо ще можете да си приготвите тази вкусотия и да впечатлите фамилията или гостите си. Стават доста вкусни, а напъните, които изискват, въобще не са доста.

И по този начин, продуктите, които са ни нужни за изработката на тези соленки, са: 1 чаена чаша настъргано сирене, 1 чаена чаша настърган кашкавал, 1 чаена чаша кисело мляко, 250 грама краве масло, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка сода, 1 пакет бакпулвер, 3 чаени чаши брашно и 1 жълтък. По предпочитание можем да използваме ким, сусам или семе от мак за поръсване на соленките. Важно е когато мерим продуктите да използваме идентични по величина чаши.
И ПЪРВАТА СТЪПКА Е ДА ПРЕСЕЕМ БРАШНОТО, ЗАЕДНО С БАКПУЛВЕРА.
След това смесваме млякото със содата и разбъркваме, до момента в който шупне.

Взимаме дълбока купа и в нея изсипваме кашкавала, сиренето, солта и маслото. Към тях прибавяме шупналото мляко. След това последователно прибавяме брашното, като бъркаме, с цел да не стане на бучки. След това месим, до момента в който получим меко тесто. Следващата стъпка е да разделим полученото тесто на четири относително равни топки.
След това взимаме едната топка и разточваме тестото в кръгла форма. Режем го на 12 триъгълничета. Завиваме всяко триъгълниче и го слагаме в тава. В тавата авансово сме поставили хартия за печене. Важно е да оставим разстояние сред кифличките, с цел да могат да бухнат. След това ги намазваме с жълтъка и по избор ги посипваме със семена.

Печем ги за двайсетина минути на авансово загрята фурна на 200 градуса. След това повтаряме същото и с останалите тестени топки. С това нашите вкусни соленки са подготвени.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР