Всеки опит за създаване на две държави Китай или разделяне

...
Всеки опит за създаване на две държави Китай или разделяне
Коментари Харесай

Джао Лидзиен: Никой няма да раздели Китай и Тайван!

Всеки опит за " основаване на две страни Китай или делене на Китай и Тайван " ще се провали, разяснява представителят на външното министерство на Пекин Джао Лидзиен в четвъртък. Коментарът му е отговор на изказването на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе по отношение на китайското " притеснително натрупването на военни сили ".

Абе даде обещание в изявление за " Шенкай Шимбун " да не разреши Тайван да се трансформира в " идващия Хонконг ".

По-рано Говорителят на китайското министерство на националната защита Ву Цян предизвести Съединени американски щати да спрат да си играят с огъня, когато става въпрос за Тайван и да спрат да провокират и ескалират напрежението в района.

Китайските въоръжени сили, Народната освободителна войска (НОАК), ще останат в режим на " нараснала подготвеност " и " ще подхващат всички нужни ограничения, с цел да смажат всеки опит за обособяване на Тайван от Китай ".

Китайският президент Си Дзинпин също съобщи по-рано, че " в никакъв случай няма да позволим на някой да тормози, потиска или подчинява Китай. Всеки, който се опита, ще се сблъска със стоманена стена, изкована от 1,4 милиарда души. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР