Всеки може да се обърка в огромно количество козметика. Мнозина

...
Всеки може да се обърка в огромно количество козметика. Мнозина
Коментари Харесай

Основи за грим: защо са необходими?

Всеки може да се обърка в голямо количество козметика. Мнозина са чували за основи или основи за грим, само че не всеки знае каква е тяхната цел. На първо място, би трябвало да знаете, че основата и основата за грим са едно и също. Има разнообразни типове основи, само че всички те са предопределени да приготвят кожата за нанасяне на грим и да усилят нейната устойчивост. Ето за какво, даже в случай че не планирате да употребявате всекидневно основи за грим, обърнете внимание на тези артикули, когато имате потребност от грим, с цел да издържите допустимо най-дълго.

Много модерни бази за грим постоянно съдържат субстанции, потребни за кожата. Но това не значи, че те могат да заменят продуктите за грижа за кожата. Основите за лице и клепачи постоянно се нанасят върху елементарни кремове, които би трябвало да се всмукват добре.

За лице

Тези основи приготвят лицето за по-нататъшно нанасяне на декор дьо тена, създавайки най-равномерната и гладка повърхнина на кожата, тъй че основата да еравномерна и да се популяризира елементарно. Основите омекотяват повърхността на набръчканата кожа и изравняват неравностите, породени от акне.

Специалните коригиращи (цветни) основи са способи за доста възстановяване на тонуса на кожата. Зелените основи отстраняват зачервяванията, люляковите поправят нездравословната жълтеникавост, сините обезвреждат оранжевия нюанс, а белите основи ще придадат на лицето порцеланов нюанс.

Някои основи съдържат микроскопични искрящи частици, които придават на кожата хубав искра. За леден звук на кожата е по-добре да употребявате основи с розово-перлен искра, с топъл звук, златисто-кайсиеви или прасковени. Бази със мощен искра не би трябвало да се нанасят по цялото лице, с цел да не се получи резултатът на мазна кожа.

Матиращите основи ще оказват помощ за унищожаване на мазния искра и образно понижаване на разширените пори. Овлажняващите обезпечават спомагателен комфорт за сухата и застаряваща кожа.

Основите, съдържащи слънцезащитни артикули, ще предпазят кожата ви от увреждане, тъй че са доста комфортни, в случай че дневният крем и декор дьо загар не съдържат SPF.

Основата би трябвало да се нанася на ръка. След нанасянето би трябвало да изчакате няколко минути, до момента в който се всмуква, в противоположен случай тя ще се пързаля по кожата.

За клепачите

Тези основи ще оказват помощ на сенките да устоят допустимо най-дълго: сенките не се ронят, не се пързалят, не се размазват, цветът им не избледнява денем.

Основите под сенките за очи основават матиращ резултат, тъй че ще бъдат същинска находка, в случай че кожата на клепачите е мазна (но не използвайте матиращи основи за лицето на клепачите, които могат да изсушат нежната кожа на очите). Когато употребявате основата, сенките падат допустимо най-равномерно и елементарно се засенчват, а истинският им сянка наподобява по-ярка.

Основата за клепачите се нанася благодарение на четка за очи или коректор. След това, сенките за очи се нанасят както нормално.

За серпантина

Тези основи могат освен да усилят размера и дължината на миглите, само че и да обезпечат по-равномерно нанасяне на серпантина без бучки. Спиралата, нанесена върху основата, ще лежи по-плътно и ще продължи по-дълго върху миглите, без да се рони или размазва. Прозрачните или бели основи на серпантина се оферират в обособени бутилки или в комплект с серпантина. Прозрачните основи са по-удобни за потребление, защото са изцяло невидими на миглите.

Някои основи на серпантина съдържат потребни съставки, които усъвършенстват положението на миглите. Като основи могат да се употребяват и специфични гелове за грижа и балсами за мигли.

За устни

Тези основи доста изравняват повърхността на устните, изглаждайки неравностите и бръчките. Червилата и гланцовете за устни прилягат елементарно и безпрепятствено и устоят по-дълго, без да се размазват.

Основите за устни са богати на потребни съставки, които овлажняват и омекотяват нежната кожа на устните. Някои основи имат свойства срещу стареене и слънцезащитни артикули или обезпечават краткотраен резултат на изпотяване върху устните.

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР