Всеки мечтае да има дълъг живот. Да доживеем поне до

...
Всеки мечтае да има дълъг живот. Да доживеем поне до
Коментари Харесай

8-те признака, че ще доживеете до 100 години

Всеки мечтае да има дълъг живот. Да доживеем най-малко до едно цялостно столетие и то в положително здраве – това си пожелаваме по всевъзможни мотиви.
От епохи хората размишляват върху факторите, които оказват въздействие на продължителността на живота. Редица проучвания са достигнали до заключението, че избрани условия способстват за увеличение на възможностите за постигане до столетие или най-малко доближаване до тази заветна възраст.
Ще ви срещнем с признаците, че има много огромна възможност да доживеете до 100. Ето кои са те.

Имате плосък стомах даже след менопауза
Жените, които имат непотребни коремни мазнини имат по-висок риск от преждевременна гибел. В интервала на менопаузата, когато хормоните в организма напълно са се трансформирали е от огромно значение тежестта да бъде оптимално, най-много в региона на талията.

Като младеж сте имали оптимално тегло
Изследване, оповестено в Journal of Pediatrics изследва случаите на 137 американци от раждането до 28-ата им година. Учените установяват, че хората с наднормено тегло в тийнейджърските си години имали с до 14% по-висок риск от отключване на диабет вид 2, в сравнение с останалите.

Обичате да ядете малини с овесените ядки
Ако сте от хората, които обожават тази композиция и постоянно си я подготвят, то вероятността да доживеете столетие е по-голяма. Овесените ядки, малините и киселото мляко дават потребни субстанции на сърцето, предпазвайки ви от сърдечносъдови болести с до 17% повече, в сравнение с в случай че ядете единствено овесени ядки.

Следите признатите калории
Не единствено количеството, само че и качеството на калориите е от голяма важност и това оказва своето въздействие, дори след години.

Обичате чай
И черният, и зеленият чай имат своите изгоди. Ако не се лишавате от тях, значи вършиме доста добра услуга на тялото си. Японците са едни от най-прочутите дълголетници в света, а както знаем, чаят заема главно място в културата и обичайния им метод на хранене.

Избягвате газираното
Колкото по-малко посягате към газираните питиета, толкоз по-добро ще е здравето ви. Ще се предпазите от метаболитен синдром, високо кръвно налягане, висок инсулин, висока кръвна захар, сърдечносъдови болести и още куп рискови здравословни проблеми.

Тичате по 30-40 минути дневно
Не е належащо да излагате тялото си на рисков стрес като се претоварвате с тренировките. Учени от Калифорнийския Университет установяват, че са задоволителни единствено по 30-40 минути бягане 5 дни в седмицата, с цел да се усили шансът за по-дълъг живот без рискови дегенеративни болести.

Предпочитате да вървите вместо да се возите
Хората, които се движат повече в всекидневието си имат по-добри шансове да доживеят до дълбока напреднала възраст. Енергичната разходка единствено по 30 минути дневно способства за цялостното възстановяване на здравословното положение. Ако имате време и за повече часове, прекарани във ходене, още по-добре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР