Всеки, който някога е имал котка, няма как да не

...
Всеки, който някога е имал котка, няма как да не
Коментари Харесай

Признаци, че котката ви е щастлива

Всеки, който в миналото е имал котка, няма по какъв начин да не ви каже, че несъмнено е занимателно у дома да живее някое мъркащо създание. Когато съжителствате с коте, всичко става по-различно, то може да ви научи на доста разнообразни неща и постоянно да ви изненада със занимателното си държание, даже и с пакост, която ще направи. Една минута те се търкат във вас, идната се крият в килера. Те обичат да се сгушват, само че единствено при техните условия и наподобява, че желаят най-голямо внимание, когато излизате през вратата. Но това е едно от многото неща, които ги вършат толкоз страхотни. С всички тези смесени известия обаче ние хората си задаваме един значителен въпрос. Как можем да разберем дали котката ни е същински щастлива?

Има добър вкус

Здравият вкус значи, че котето е в положително въодушевление. Но в случай че той е прекомерно мощен, това може да е знак, че е отегчено, депресирано или самотно. Доказателствата сочат, че както при хората, храненето може да бъде психически механизъм за справяне със напрежението и други източници на злощастие. Ако котката ви стартира да демонстрира по-малък интерес към храната, потърсете ветеринар, тъй като това може да е знак за проблем.

Ако котката ви е в положително здраве

Ако водите животинчето постоянно на обзор при ветеринар, това ще подсигурява положително здраве на вашия домакински любим. Това безспорно ще се отрази и на настроението му и постоянно ще бъде готово за игри с вас.

Ако мъркат

Мъркането е котешкият метод за проявление на благополучие. Ако котката мърка, до момента в който се притиска към вас на дивана, това евентуално е знак, че тя е щастлива и удовлетворена. Но мъркането може също да значи, че нещо не е наред, предизвестяват експертите. Котките могат да мъркат, с цел да се утешат по време на стресово събитие като пострадване. Свържете се с вашия ветеринар, в случай че котката ви мърка в несъответствуващ миг.

Те са спокойни

Спокойната котка евентуално е свободна от стрес, боязън и безпокойствие. Признаците, че котката е отпусната, включват отмора с крайници, прибрани под тялото, не е сюрпризирана от звуци или придвижвания и има изцяло умерено държание.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР