Всеки, който нарича македонците българи или казва, че Северна Македония

...
Всеки, който нарича македонците българи или казва, че Северна Македония
Коментари Харесай

Османи: Всеки, който казва, че Македония е българска, няма да може да влиза в РСМ

Всеки, който назовава македонците българи или споделя, че Северна Македония е българска, няма да може повече да влиза в югозападната ни съседка, безапелационен е външният й министър Буяр Османи в изявление пред ТВ " 24 Вести “. Освен това той още веднъж повтори посланията, които изпрати през вчерашния ден в София.

" Казах ясно в София всеки, който идва в Република Северна Македония и провокира жителите, общностите, като отхвърля съществуването на македонския народ, териториални искания от вида: Северна Македония е българска, македонците са българи, това ще бъде сериозна основа страната да не му разрешава да влезе още веднъж в страната, тъй като не можем да излагаме нашите жители на такова безпокойствие “, съобщи Османи.

Той уточни, че държавното управление на България също е осъдило изявлението на европейския народен представител Ангел Джамбазки.

" Министерството на външните работи на Република България имаше нота, в която осъжда изявлението на Джамбаюки и декларира, че това не е позицията на Република България, че това не е позицията на болшинството жители в Република България, че това не е позицията на българските институции “, означи Османи в изявлението.

Ръководителят на македонската дипломация ще решат проблемите с " провокаторите “ и " насилниците “ и това няма да обезсърчи държавното управление на Северна Македония и държавното управление на България да продължат с позитивния дневен ред.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР