Всеки, който иска да пътува по щадящ климата и евтин

...
Всеки, който иска да пътува по щадящ климата и евтин
Коментари Харесай

Почивки с е-кола - добре планираните са по-успешни

Всеки, който желае да пътува по щадящ климата и на ниска цена метод, от ден на ден се стопира на електрическа кола, изключително откакто трудността създавано от незадоволителната мрежа за зареждане понижава. Въпреки това има някои нужни мерки, които би трябвало да се създадат, когато пътувате с електричка.

Кои са най-важните? Според Statista, доставчикът на данни за пазара и потреблението, сега в Германия има 1,08 милиона регистрирани електрически коли. Наличните точки за зареждане към този момент би трябвало да играят значима роля при избора на място за ваканцията, защото чисто електрическите транспортни средства сега могат да изминат разстояние от към 500 километра.

Много хотели, къмпинги или ваканционни къщи към този момент са оборудвани със станции за зареждане или стенни кутии. Има и голям брой безвъзмездни публични станции за зареждане, да вземем за пример на паркингите на огромни супермаркети или търговски центрове. Въпреки това нормално се изисква карта или приложение за активиране на станцията за зареждане.

Независимо в коя европейска страна е задачата на пътуването ви, добра концепция е да имате приложение на вашия смарт телефон, което демонстрира точките за зареждане и тяхната наличност. Според специалистите приложенията на автомобилните производители нормално изпреварват останалите. Те постоянно оферират лична помощ за навигация и също по този начин дават информация за типа на щепсела, потенциала на зареждане и цените.

Но и други снабдители като Goingelectric, Chargemap или A Better Routeplaner също са надеждни. Подобно приложение е още по-важно в чужбина, тъй като може да се употребява и за активиране на зарядната станция, както и за заплащане. Не би трябвало да разчитате на изпитаната RFID карта (радиочестотна идентификация) вкъщи.

Таксуващата карта също може да бъде положително решение. Тогава е целесъобразно да се погрижите за картата от снабдител в съответната страна още от у дома - по този начин избягвате възможни разноски за роуминг и имате повече сигурност, че всичко работи локално. Алтернативно, активирането и заплащането са вероятни и посредством QR кодове, прикрепени към колоните по-късно те водят до уеб страница с функционалност за заплащане.

Girocard или кредитната карта към момента не са постоянно срещано решение, по тази причина специалистите предизвестяват да не разчитате на тях. Федералното министерство на стопанската система и енергетиката в Германия (BMWi) разгласи, че това ще се промени от 1 юли, само че в началото става дума за нови станции за зареждане, които по-късно са оборудвани с функционалност за заплащане с карти, до момента в който съществуващите не се преоборудват.

В Източна и Югоизточна Европа мрежата за зареждане към момента оставя доста да се желае. България, Хърватия, Румъния, Полша и Гърция по-специално към момента имат доста място за усъвършенстване, що се отнася до броя на на зарядните пункгове. Там е още по-важно да презаредите прекомерно рано, в сравнение с прекомерно късно. Защото, в случай че нещо не работи на дирек, батерията към момента може да ви придвижи до последваща станция.

Ако не се получи и закъсате? Тогава първият избор постоянно е да се обадите на производителя, който нормално предлага незабавна услуга. Но услугите за повреди и писмото за отбрана на моторните транспортни средства също са решение. Спасителят може или да презареди на място, или да откара колата до идната станция.

Тези, които карат по-бавно и по този начин пестят сила, по-рядко търсят зарядна станция. Времето е нещо, което водачите на електрически коли би трябвало да възнамеряват допълнително. В последна сметка зареждането на батерията лишава доста повече време от пълненето на контейнер. Но времето може да служи и като смислена отмора, и по този метод и за сигурност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР