Всеки, който има котка или куче, знае, че животинчето се

...
Всеки, който има котка или куче, знае, че животинчето се
Коментари Харесай

Колко е вредно да прегръщаме и целуваме домашния любимец

Всеки, който има котка или куче, знае, че животинчето се трансформира в пълновръстен член на фамилията. И като подобен заслужава да получава цялата обич, с която сме способни да го дарим. А тя най-често се показва в обятия и целувки, които наподобяват изцяло в реда на нещата, изключително в случай че домашният любим има всички нужни ваксини.

Учените обаче по всякакъв начин се пробват да ни убедят, че това схващане е много неправилно. Последният аргумент в тяхна изгода е проучване, извършено от Glasgow Caledonian University. Изводът от него е, че близкият контакт с домашните любимци може да бъде животозастрашаващ , а повода са десетки болести, които се трансферират от животно на човек.
 Снимка 422204

Причината е преместването на бактерии посредством слюнката. Те стават все по-резистентни към антибиотици и не се поддават на лекуване. Причината за това мутиране е прекомерно честата и в доста случаи ненужна приложимост на антибиотици както от хората, по този начин и от домашните любимци.

Най-важният съвет на лекарите е да не целуваме котката и кучето си по устата , тъй като с този израз на обич шансът да си прехвърлим болести е максимален. Всеки по-близък контакт на кожата ни с козината на домашния любим също не е целесъобразен, изключително при децата, написа Daily Mail.

Препоръчително е обаче да покрием с лепенка всички открити рани, до които може да се допре животното, с цел да избегнем непосредствено заразяване. Трябва деликатно да консултираме и приема на всевъзможни антибиотици с персоналния си доктор, като прибягваме до тях единствено в най-крайни случаи.
 Брадите, бактериите и кучетата
Брадите, бактериите и кучетата

Колко рисково е да си отглеждаме брада

Кучето и котката пък би трябвало да се хранят единствено от техни купички , в никакъв случай от чиниите, които и ние използваме за сервиране. Трябва и постоянно да мием ръцете си след контакт с домашния любим.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР