Всеки, който има деца и отива на почивка с кола, знае

...
Всеки, който има деца и отива на почивка с
кола, знае
Коментари Харесай

Съвети за пътуване без стрес с децата през лятото

Всеки, който има деца и отива на отмора с кола, знае класическото запитване: "Кога най-накрая ще стигнем? ", който младото поколение задава рано или късно, пък и постоянно. За да може да се намери точният отговор за пътуването без стрес с децата към мястото на почивката, ACE, вторият по величина авто клуб в Германия, дава своите препоръки.

На първо място е сигурността за децата. Тези с височина до 149 сантиметра и/или до дванадесетгодишна възраст би трябвало да бъдат обезопасени с подобаваща система при всички пътувания с кола. При по-дълги пътувания се предлага добре подплатена седалка, в която децата да могат и да спят добре.

През лятото може да бъде покрита с изравняваща топлината материя. Специалните протектори за колан могат да предотвратят търкане върху кожата. Защитените за деца задни порти също трябва да се задействат и ключалката на прозореца да се сложи по този начин, че детето да не може да отваря вратата или прозореца единствено по време на придвижване. ACE силно предлага децата да оставят автомобила единствено от страната на пътниците, а не в посока на преминаващ трафик.

Някои деца и пасажери се усещат зле на задната седалка в колата. Следователно, всички пасажери не би трябвало да влизат в колата нито на празен корем, нито на пълен, постоянно да им се обезпечават чист въздух и задоволително почивки. Ако се чувствате не добре като пасажер по време на придвижването, би трябвало да фиксирате точка на хоризонта, която е възможно най-неподвижна, тогава вашият корем обикновено още веднъж ще се успокои.

Пътуването би трябвало да се планира предварително, тъй че бебетата и малките деца да запазят максимално ритъма си. За да започнете по-дълго пътуване, може да има смисъл да започнете много рано, когато улиците са предимно празни и децата могат да продължат да спят. Като цяло е целесъобразно да не шофирате доста повече от пет часа на ден и постоянно да вършиме достатъчно почивки.

Тръгвайте на път не гладни, само че и не на пълен корем. За дребни хапвания по пътя в колата са целесъобразни здравословни леки закуски като плодове и зеленчуци. Много е значимо да се пият постоянно и достатъчно течности, за предпочитане вода или чай.

Въпреки упованията, рано или късно всяко дете ще заскучае. В допълнение към класиката като радио, аудио книги, книги, музика, груповите игри за отгатване могат да оказват помощ тук, тъй че да ангажират всички пътуващи.

ACE упорства нито децата, нито животните да бъдат оставяни сами в превозното средство. През лятото жегата бързо докарва обилни рискове от дехидратация и топлинен удар. Това важи и за умерените температури, защото интериорът се загрява доста бързо. Децата, оставени на личните си устройства за сигурност, понякога могат да измислят рискови хрумвания и да застрашат себе си и близките.

За да се избегне нагряването на интериора, автомобилът би трябвало да бъде на сянка по време на почивките. Ако това не е възможно, ACE предлага да покриете с лека памучна забрадка нагряваните плоскости, с цел да предпазите кормилото и пилотската кабина от директна слънчева светлина. Децата и пасажерите на задната седалка могат да бъдат добре предпазени с полупрозрачни екрани прикрепени към страничните прозорци.

Дори в случай че е доста горещо и климатикът охлажда комфортно интериора, температурната разлика сред вътре и вън не би трябвало да надвишава 6 градуса по Целзий. Въздушният поток не би трябвало да е насочен непосредствено към райони на тялото, за да се избегнат настинки и преохлаждане на тялото.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР