Всеки, който е опитал тази вкусотия, вече започва да си

...
Всеки, който е опитал тази вкусотия, вече започва да си
Коментари Харесай

Супер вкусна разядка от люти чушки, която ще държи грипа далеч от вас

Всеки, който е опитал тази вкусотия, към този момент стартира да си я подготвя постоянно. Хем е апетитно, хем ни защищава от грип. Пробвайте и ще се уверите в лечебния й резултат.
Продукти:
1 шепа люти чушки, тип „ Шипка “ или „ Рибка “
1 лимон
1 огромна връзка магданоз
олио или зехтин, сол на усет

3-4 скилидки чесън
3-4 късчета сушени домати
няколко листенца свеж босилек
1 кафяна лъжичка мед
Начин на подготвяне:
Чушлетата се почистват от дръжките и от семките, режат се на едро. Поставят се в блендера, дружно с обелените скилидки чесън, сушените домати, меда, листенцата босилек, солта (примерно, ½ чаена лъжица, само че в случай че се окаже малко, най-после може да се добави още).

Добавя се зехтин или олио на око, към два пръста от дъното на блендера.
Блендерът се включва на минута – две, до момента в който всичко стане на хомогенна каша. Добавя се сокът на един лимон (ако обаче лимонът е прекомерно апетитен, може да стигне и половината). Разбърква се.
Накрая се прибавя и измития и нарязан на едро магданоз. Блендерът се включва за още една минута и разядката е подготвена. Опитва се и при нужда се прибавя още сол.

Съхранява се в стъклен буркан с винтова капачка. След като се насипе вътре, най-отгоре се наръсва с олио (зехтин). Така ще издържи в хладилника повече време.
Разядката е идеалното допълнение към безусловно всички блюда – еднообразно добре се съчетава с паста, с печено месо, с риба, със задушени зеленчуци, може с нея да се овкусяват и супи.
Полезните съставки в тази композиция пък работят на организма като мощно профилактично средство против настинки и грип.
Ето и още храни срещу грип:

Цитрусови плодове
Скорошни изследвания демонстрират, че витамин С може да не е толкоз потребен за предпазването от настинки, както се е считало преди време. Но има доказателства, че в случай че го приемате под формата на разнообразни плодове, ще намалите времето, в което боледувате. Храненето с цитруси като портокали, грейпфрути, мандарини или лимони ще ви обезпечи нужното количество от този толкоз значим витамин. Той оказва помощ и за възобновяване на тъкани, кости и кръвоносни съдове, при главоболие, а и усъвършенства мозъчната функционалност.

Прясно мляко
Тялото ни се нуждае от витамин D, с цел да има здрави кости, да се защищава от сърдечни болести и да има мощна имунна система. Недостатъчното му количество в организма е причина за инфекциозни болести. Само 30 минути на слънце са задоволителни, с цел да си набави тялото ни задоволително от него. Но през зимата, когато това се случва рядко, може да си подсигурите нужното количество витамин D, като пиете прясно мляко, портокалов сок или закусвате с овесени ядки.
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР