Всеки истински крамбъл има хрупкави трохи и задължително се поднася

...
Всеки истински крамбъл има хрупкави трохи и задължително се поднася
Коментари Харесай

Ябълков Крамбъл

Всеки същински крамбъл има хрупкави трохи и наложително се сервира с мразовит сладолед - по този начин ще създадем и ние

Необходими Продукти

● ябълки - 2 кг
● мандарини - 2 - 3 бр.
● овесени ядки - 1 пакет към 350 г (зависи от размера на тавата, в която ще печете)
● ванилия - 1 пакетче
● канела - 1 ч.л.
● брашно от арония - 1 ч.л.
● мед - 1.5 ч.ч.
● царевично брашно - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Мандарините се изцеждат от сока на преса, не се мелят. Ябълките се измиват, обелват и нарязват на не доста дебели късчета. Ябълките се поливат със сока от мандарини.

Царевичното брашно се смесва с канелата, ванилията и брашното от арония. Добавя се съм ябълките и хубаво се разбъркват. Слагат се в тава и се пъхат в авансово загрята на 180 градуса фурна. Пекат се 20-25 минути.

През това време в купа се разбъркат останалият мед с овесените ядки. Аз персонално употребявам един пакет от овесените ядки на нестле, тъй като имат и кокос и какао и са много прелестно овкусени. Ако употребявате елементарни овесени ядки, ще е добре тук да добавите още канела, ванилия или други аромати на усет.

Получава се едно много лепкаво и мъчно за разнасяне тесто, изключително в случай че медът е прекрасен. За облекчение може да го разтопите на водна баня авансово, с цел да е по-течен и да се смеси по-лесно с ядките.

Вадите тавата, заливате/ разнасяте тестото от горната страна. Внимавайте да не смачкате ябълките. Връщате във фурната и печете още 25 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР