Всеки инвеститор иска портфолио, което да генерира възвръщаемост, но намирането

...
Всеки инвеститор иска портфолио, което да генерира възвръщаемост, но намирането
Коментари Харесай

Тези две акции носят стабилна възвръщаемост според топ анализатори от Goldman Sachs

Всеки вложител желае портфолио, което да генерира възвръщаемост, само че намирането на верните акции за това постоянно е предизвикателство. Анализаторите на Goldman Sachs са създали предписание, основано на данни, с цел да сортират масата от акции и да намерят акциите, които ще донесат солидна възвращаемост.

Ключът към " Правилото на 10-те % " на Goldman се крие в планувания растеж на продажбите на всяка компания. Инвестиционната банка търси акции с капацитет да покажат дълголетен растеж (CAGR) от 10% или по-висок. Според Дейвид Костин, основен капиталов шеф и началник на капиталовата тактика на банката, бързият и непрекъснат растеж на продажбите е преобладаваща характерност измежду днешните водещи акции, до момента в който те се изкачват в класацията.
 Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл
Акции на тези две компании добави Сорос в последно време към капиталовия си портфейл

В тези акции популярният инвеститор-милиардер е вложил общо над 50 милиона $

" Опресняваме нашия екран " Правилото на 10-те % ", който разпознава акции с осъществен и предстоящ годишен растеж на продажбите над 10% през петте години от 2021 година до 2025 година ", означи Костин.

Някои от най-хубавите анализатори в Goldman Sachs предлагат акции, които дават отговор на критериите за " правилото на 10-те % ". Ще разгледаме две от тях, като използваме данните, извлечени от платформата TipRanks.
 Как да търгувате акции, които са на път да създадат ново дъно
Как да търгувате акции, които са на път да създадат ново дъно

Навлизаме в " сезона на облагите " в Съединени американски щати

И двете са компании от S&P 500. И двете са посочили висок резистентен растеж на продажбите във времето - с огромен капацитет за поддържане на това показване.

SolarEdge Technologies (SEDG)

Първият избор на Goldman е SolarEdge Technologies, дизайнер и производител на микроинвертори, които са съществена технология в слънчевите енергийни съоръжения. Микроинверторите преобразуват непрекъснатия ток, видът, създаван от фотоволтаичните панели, в изменчив ток, който може да се употребява в мрежата и в домакинските системи. SolarEdge е една от водещите компании в сегмента на микроинверторите в Съединени американски щати с почти 40% пазарен дял.
 Банкова рецесия? За три дни Бъфет влага близо $500 милиона в акции на огромна енергийна компания
Банкова рецесия? За три дни Бъфет влага близо $500 милиона в акции на огромна енергийна компания

Berkshire към този момент е налял към 11,1 милиарда $ в Occidental

Компанията не почива само на бизнеса с микроинвертори; създава необятна гама от слънчеви софтуерни артикули. Продуктовата линия включва системи за мониторинг на системи за фотоволтаично генериране, оптимизатори на мощността и даже захранвани със слънчева сила зарядни устройства за EV за домашна приложимост. SolarEdge предлага непосредствено на жилищния пазар, както и на търговски клиенти, в това число притежатели на здания, дребни компании, строителни клиенти и експерти по монтажа.

Когато се преглежда през призмата на " Правилото на 10-те % " на Goldman, SolarEdge демонстрира плануван CAGR на продажбите от 24% от 2022 година до края на 2025 година Малко компании могат да доближат това удивително равнище на резистентен напредък.
 Goldman Sachs планува забележителен растеж на китайските акции
Goldman Sachs планува забележителен растеж на китайските акции

Ръст от 24% до края на 2023 година предвиждат специалистите

Текущото показване на SolarEdge дава основателна причина да се счита, че ще подхожда на прогнозите. Компанията сподели няколко рекордни индикатора във финансовите си резултати за първото тримесечие на тази година. Те включват рекордни доходи за тримесечие от $943,89 милиона, резултат, който е с 44% повече на годишна база и надвишава прогнозите с повече от $12,05 милиона. Печалбата на акция от 2.9 $, също е доста над тази от 1.2 $ през миналата година и надмина прогнозите с 95 цента.

В своето отразяване на SolarEdge за Goldman Sachs, 5-звездният анализатор Брайън Лий вижда диверсификацията на компанията като основна поддръжка за нейния триумф. Лий признава, че SolarEdge се е утвърдила на американския жилищен слънчев пазар, само че също по този начин показва, че бизнесът на компанията се уголемява с най-бързи темпове в Европа и на комерсиалните и индустриални пазари.

" За 2023 година чакаме Европа да бъде един от най-бързо разрастващите се райони, като общият брой на слънчевите съоръжения е повишен с повече от 25% на годишна база (очакваме растежът да бъде в сходство с общия пазар) против растеж на крайния жилищен пазар в Съединени американски щати от малко над 10% на годишна база и последните данни демонстрират, че в последна сметка може да се окаже по-лошо от това. Трябва да се означи, че доставките на SEDG за Европа съставляват почти 60% от общите през първото тримесечие... По отношение на крайния пазар, 50%-60% от общите размери на SEDG са били доставени до крайния пазар на C&I — който наподобява е останал постоянен и резистентен макар макро несигурността. С гореспоменатата динамичност ние сме тактически по-позитивни във връзка с SEDG ", счита Лий.

За тази цел Лий прави оценка акциите на SEDG като " Купува ", което не е изненадващо в светлината на неговите мнения, и дефинира целева цена от $445, която допуска към 65% едногодишен растеж за акциите.

Като цяло, SolarEdge притегля 13 прегледа на анализатори неотдавна, с разбивка от 12 към 1 в интерес на покупките над задържанията. Акциите се търгуват за $270,42, а междинната целева цена от $389,54 допуска облага от 44% през идващите 12 месеца.

Intuit Inc. (INTU)

Втората акция, която преглеждаме, неотдавна приключи най-силния си сезон за годината. Intuit е софтуерна компания, известна най-много с двата си водещи продукта: TurboTax и QuickBooks. Тези софтуерни артикули дават услуги за пресмятане и подаване на налози, счетоводни благоприятни условия и други счетоводни задания, усъвършенствани за домашна приложимост или потребление в дребен бизнес. Другите артикули на компанията включват персоналния софтуерен пакет Credit Karma и известната система за маркетингова автоматизация Mailchimp.

Продуктовата линия на Intuit е ориентирана към улеснение на воденето на финансови и маркетингови записи и автоматизация за непрофесионалисти, а компанията може да се похвали с над 100 милиона клиенти по целия свят. Компанията оперира от 20 офиса в 9 разнообразни страни и предходната година е осъществила 12,7 милиарда $ общи доходи.
 12 интернет акции избрани от специалистите като
12 интернет акции избрани от специалистите като " евтини "

Интернет ни даде в действителност доста многомилиардни компании

Прилагайки правилото на Goldman, откриваме, че CAGR на Intuit от 2022 година до 2025 година е 13%, солидна цифра, която слага компанията много над прага от 10%, употребен от Goldman за прогнозиране на предстоящ триумф.

Компанията има задоволително място за предстоящ напредък, защото най-големият й сегмент е подготовката на налози - а пазарът за подготовка на налози единствено в Съединени американски щати надвишава 11,2 милиарда $. В международен мащаб пазарът за подготовка на налози се прави оценка на повече от 28 милиарда $ тази година.
 Топ 10 на най-търгуваните акции за изминаващата 2022 година
Топ 10 на най-търгуваните акции за изминаващата 2022 година

А какво се случва с дълговите пазари в света

Компанията завърши своето фискално тримесечие на 30 април, отчитайки най-високи доходи от $6,02 милиарда, което е със 7% повече от интервала на миналата година. В последна сметка облагата на акция на Intuit отвън GAAP доближи $8,92, за 17% нарастване на годишна база и надмина прогнозите на анализаторите с 42 цента.

Каш Ранган, различен от 5-звездните анализатори на Goldman, излага няколко аргументи, заради които Intuit е подготвена да завоюва от своя капацитет за напредък. Както написа анализаторът, " Виждаме няколко дълготрайни тласъци за систематичен напредък: 1) Generative AI може да затвърди пазарното водачество на INTU, защото е в неповторима позиция да употребява голямо количество данни, свързани с налозите, благодарение на LLM. 2) По-широкият пазар за подготовка на налози от почти $30 милиарда основава обилни благоприятни условия за TurboTax Live (който държи 3-5% от пазара) да улови дял. 3) Тъй като Intuit улавя единствено към 10% от размера от 2 трилиона $, възникващ на неговата платформа, и като се има поради, че 70% от B2B заплащанията към момента не са цифровизирани, чакаме предлаганите от него заплащания да доближат до 4-5 милиарда $ доходи. Способността на Intuit да употребява лостове за разноски, с цел да подтиква успеваемостта макар по-ниската видимост на най-високата линия, също би трябвало да бъде възнаградена. "
 Adaro Minerals е компанията с най-поскъпналите акции в света за годината
Компанията с най-поскъпналите акции в света за годината

Пазарната капитализация на индонезийската компания доближи 4,5 милиарда $

Количествено определяйки позитивната си позиция, Ранган дава на акциите на Intuit рейтинг " Купува ", дружно с целева цена от $565, което демонстрира неговата убеденост в едногодишен растеж от 25%.

Това е друга акция със мощна консенсусна оценка за покупка от Улицата. Рейтингът се основава на 16 скорошни прегледа на анализатори, които включват 15 покупки против едно задържане. В момента акциите на Intuit се правят оценка на $451,57, до момента в който междинната целева цена от $508,67 допуска почти 13% растеж за идната година.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР