Всеки има становище по въпроса, всеки от нас получава различни

...
Всеки има становище по въпроса, всеки от нас получава различни
Коментари Харесай

Как да тренираме кучето си в 5 лесни стъпки

Всеки има мнение по въпроса, всеки от нас получава разнообразни препоръки както от ветеринаря си по този начин и от доброжелателни другари, по какъв начин по най положителния метод да обучим кучето.

Обучението и възпитанието на този тип животни е наложително за последващото му държание и проблемите свързани с него когато порасне. Твърдя това от персонален опит, защото във възпитанието на моето лично имам огромни пропуски и сега колкото и да му се нервирам и гневя за белите, които прави, съзнавам че самичък съм си отговорен. Това е тъкмо като при децата, както го възпитате когато е малко такова и ще си остане значително, когато порасне.

 infomax-logo-50-15-HW

Така че тук желая да ви дам 5 лесни стъпки, с които да обучите кучето си и да не допускате моята неточност, а най-хубавото е че това са препоръки не от мен, а от може би най-известният блог за домашни любимци petalot.com. Ето ги и тях:

Как да упражняваме кучето си в 5 лесни стъпки

1. Използвайте позитивни техники за укрепване

 подготовка на кучето Как да упражняваме кучето си в 5 лесни стъпки фотография: pinterest

Почти всички ветеринари са съгласни, че позитивното подсилващо образование е най-ефективният способ за образование на кучето. Обучението за позитивно укрепване всъщност се концентрира върху възнаграждаването на вашия домакински любим за положително държание, вместо да санкционира неприятното държание.

Всеки път, когато вашето куче показва положително държание и реагира позитивно на вашите команди, го награждавайте! Като възнаграждавате положителното държание, вие подсилвате връзката сред положителното държание и положителните неща.

Също по този начин е значимо да се уверите, че не възнаграждавате по нехайство нежелано държание. Например, в случай че кучето ви лае, с цел да си играете или скача, с цел да ви поздрави, не го признавайте и не се предавайте, защото това единствено ускорява неприятното държание. Вместо това изчакайте, до момента в който се успокоят, преди да им обърнете внимание.

2. Намерете вярната премия.

 трениране на кучето Как да упражняваме кучето си в 5 лесни стъпки фотография: pinterest

Някои кучета са стимулирани от храната и ще реагират доста въодушевено на всевъзможен тип ядивно лакомство като премия. Други са по-придирчиви: постоянно се избират меки, дъвчащи лакомства пред твърди, хрупкави.

Някои кучета обаче въобще не се интересуват толкоз от храна. Ако казусът с кучето ви е подобен, пробвайте да експериментирате с други награди, като бърза игра с обичана играчка или даже просто доста любов.

3. Последователността е основна.

 трениране на кучето Как да упражняваме кучето си в 5 лесни стъпки фотография: pinterest

Да бъдете поредни в образованието си е извънредно значимо. Това включва поредност в метода, по който обучавате кучето си – да вземем за пример постоянно да употребявате една и съща дума и даже един и същи тип интонация, когато го молите да направи нещо.

Също толкоз значимо е всички във вашето домакинство да са на една и съща страница. Кучетата се нуждаят от поредност, с цел да научат нови привички, тъй че в случай че в никакъв случай не пускате кучето на дивана, само че вашият сътрудник го прави, вашето кученце просто ще се обърка.

4. Тренирайте малко и постоянно.

 трениране на кучето Как да упражняваме кучето си в 5 лесни стъпки фотография: pinterest

Кратките тренировки, повтарящи се през целия ден, са доста по-ефективни от по-дългите. Американският киноложки клуб предлага сесиите да са най-много пет минути; повече и кучето ви може да се разсее или разочарова.

Кучетата също постоянно изпитват усложнения да генерализират командите към други места или обстановки (т.е. разбирането, че да поискате „ седни “ вкъщи е същото нещо като „ седни “ на оживена улица), тъй че е потребно да повтаряте тренировките си в няколко места, с разнообразни хора и с разнообразни равнища на разпръскване, тъй че вашето кученце да се научи да дава отговор вярно на една и съща команда от самото начало.

5. Изграждайте на стадии.

Започването с малко може да бъде потребно, изключително когато става въпрос за по-сложни държания като „ останете “ или с смяна на държанието (когато се пробвате да се отървете от нежелано поведение).

Опитайте се да разделите държанието на по-малки елементи. Например, първоначално, в случай че упражнявате „ ела “, похвалете и наградете кучето си, когато направи даже една крачка към вас. Много по-лесно е да добавите стъпки и да изградите цялостното държание, откакто вашето кученце стартира да го овладява.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР