Всеки един сладкар ще потвърди, че торта или кейк без

...
Всеки един сладкар ще потвърди, че торта или кейк без
Коментари Харесай

Как да си направим сметана само от прясно мляко? Удивително!

Всеки един сладкар ще удостовери, че торта или кейк без бита сметана, не са приключени. Тази съставна част придава обаяние на всяко сладкарско създание, без значение какво е то.

Някои хора обаче са върли последователи на това сами да си подготвят кремове и сметана, вместо да г купуват подготвени от магазина. Именно за това взехме решение да споделим една чудна рецепта за домашна сметана, която се получава луксозно вкусна, а самото й готвене лишава малко време и няма да затрудни даже начинаещите в кухнята.
Как да си приготвим сметана с прясно мляко? Ето какви артикули са ви нужни:
- 1/4 ч.ч. студена вода;

- 10 г желатин;

- 1 ч.ч. прясно мляко;

- 1/2 ч.л. ванилия;

- 1/4 ч.ч. пудра захар.
Начин на подготвяне:
Сигурни сме, че описът с артикули е разполагаем вкъщи и обезпечаването им няма да ви затрудни. Дори някоя от съставките да липсва, можете да си я набавите против по-малко от левче.

Ето по какъв начин се случва магията:  4 изгоди, които пиенето на прясно мляко ще ви донесе 4 изгоди, които пиенето на прясно мляко ще ви донесе
Преди години, прясното мляко е било главен източник на хранителни субстанции. Днес, доста хора заобикалят да го пият, поради лактозна непо...

Най-напред слагаме желатина в студена вода и го оставяме за няколко минути, в които да набъбне. Едва по-късно се оставя на котлона, до момента в който сместа не се трансформира в течност.

Желатинът се прибавя към млякото и се бърка доста добре, тъй че двете съставки да се смесят. След това се прибавят захарта и ванилията и още веднъж се бърка. Прибира се в ледник за към 20 минути и по-късно се разрушава с миксер. Отново се връща в хладилника за към час.

Когато мине това време, разбийте с миксер, както вършиме с елементарната сметана, купена от магазина. Имайте поради, че цветът й ще е по-различен, само че пък за сметка на това усетът й няма да има еднакъв на себе си.

Видеото ще ви потвърди какъв брой елементарно е да си извършите сладкарска сметана вкъщи:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР