Всеки един познавач би потвърдил, че фино нарязана луканка е

...
Всеки един познавач би потвърдил, че фино нарязана луканка е
Коментари Харесай

Перфектната луканка се приготвя с тези подправки

Всеки един ценител би удостоверил, че тънко нарязана луканка е съвършеното мезе за чаша домашно алено вино. Домашната луканка обаче превъзхожда неведнъж купешката. Освен, че сме наясно с произхода на месото, което взе участие при изработката й, имаме опцията да я овкусим по метод, който на нас ни се нрави.

Малцина знаят златната формула, по тази причина ние взехме решение да ви издадем кои са подправките, които пасват напълно добре на домашната луканка.
Какво да прибавим към луканката, в случай че желаеме усетът й да няма еднакъв? Ето по какъв начин да подредите дъска с мезета вярно
Когато организирате празненство, всички посетители биха се изненадали доста прелестно от добре плануваната, блестящо оцветена и необикновено вкусна дъска....

Най-добрата луканка се подготвя от няколко типа месо. За предпочитане е да смесите свинско и говеждо. Разбира се, не забравяйте да добавите и малко сланинка. Има обаче и набор от подправки, които наложително да прибавите към смляното към този момент месо.

Винаги разчитайте на прясно смляната сол – 22 грама, черен пипер – 15 грама, амониева селитра – 10 грама и захар – 30 грама. Това са подправките за 10 кг луканка. Ако желаете ароматът да е още по-наситен, можете да поръсите каймата с малко чесън, кимион или чубрица. Това зависи от майстора и неговите желания.

Опитайте тази рецепта и сме сигурни, че в действителност ще останете удовлетворени от крайния резултат. Едва ли в миналото преди сте опитвали такава домашна вкусотия. Време е да го извършите!

Още от РЕЦЕПТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР