Всеки един конфликт увеличава рисковете от бежанци, но не очакваме

...
Всеки един конфликт увеличава рисковете от бежанци, но не очакваме
Коментари Харесай

Тагарев убеден: Няма риск от бежанска вълна заради конфликта в Газа

Всеки един спор усилва рисковете от бежанци, само че не чакаме в скоро време да има сериозна бежанската вълна от региона на Израел и Ивицата Газа. Това съобщи в Пловдив министърът на защитата Тодор Тагарев, който е формален посетител на празника на военните парашутисти. Той посочи, че на турската граница са изпратени усилени военни елементи. Тагарев заяви, че за потребностите на българската войска ще бъдат закупени безпилотни дронове. Тяхната приложимост ще залегне в програмата за вложения, която ще бъде импортирана идващия месец в Народното събрание.

„ След терористичните актове на „ Хамас ” против Израел и интервенцията, която очевидно се приготвя, не чакаме в скоро време да има нарастване на бежанската вълна от този район. Службите наблюдават ситуацията ”, разяснява той.

На въпрос дали появяването на съветски МИГ-31 в неутралните води над Черно море основава ли напрежение в района?

„ Да, несъмнено, като обръщение, това е ново провокационно обръщение от страна „ Кремъл ”. Някакъв директен риск няма, защото съветски самолети, си несъмнено знаете, че през последните години постоянно летяха в това пространство ”, добави Тагарев, представен от Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР