Всеки ден в ЕС от ковид умират 1600 души, съобщи

...
Всеки ден в ЕС от ковид умират 1600 души, съобщи
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Всеки ден в ЕС от ковид умират 1600 души

Всеки ден в Европейски Съюз от коронавирус умират 1600 души, заяви през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление пред Европейския парламент.

Днес следим " пандемия на неимунизираните ", добави тя. По нейните думи е належащо да бъдат разбрани аргументите на хората, които заобикалят да се имунизират, и те да бъдат уверени да трансформират решението си.

Има потребност от подсилващи дози за ваксинираните, разполагаме с задоволителни количества ваксини, уточни ръководителят на Европейска комисия. Тя настоя при решенията си за пандемията страните от Европейски Съюз да се водят от науката.

Съгласуването на дейностите сред страните в Европейски Съюз е от основно значение, означи в изявлението си ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. По неговите думи Европейски Съюз би трябвало да се оправи с съмненията на неимунизираните и да противодейства на дезинформацията като последна нужна стъпка за преодоляването на пандемията.

Фон дер Лайен и Мишел започнаха изявленията си в пленарната зала на Екологичен потенциал в Страсбург с израз на съболезнования за автобусната злополука в България тази нощ, в която починаха и бяха ранени жители на Република Северна Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР