Всеки ден сте бомбардирани с клишета и непоискани житейски съвети

...
Всеки ден сте бомбардирани с клишета и непоискани житейски съвети
Коментари Харесай

4 причини защо щастието ви не трябва да зависи от връзката

Всеки ден сте бомбардирани с клишета и непоискани житейски препоръки за щастието ви и от какво зависи то. В обществените мрежи е цялостно с сякаш мотивиращи цитати като „ “Не можеш да обичаш някой различен, до момента в който не обикнеш себе си “. Не връзката обаче би трябвало да е това, което ви прави пълноценни и от което зависи щастието ви. Истинското задоволство се случва вътрешно, тъй че няма потребност да намирате обич, с цел да сте добре.

Ето и няколко аргументи, заради които щастието ви не би трябвало да зависи от връзката:

Връзките няма да трансформират отношението ви към себе си

Понякога желаеме да имаме връзки, с цел да сме щастливи. По този метод се надяваме да изправим несигурността си, като получим удостоверение от някой различен. Въпреки това мисленето, че сте обичани, дава лъжливо възприятие за пълноценност. Това е приказка, остаряла като времето, клишето на всички клишета.

Дори и да срещнете прелестен човек, той няма по какъв начин да повлияе на щастието ви, в случай че не измененията отношението към себе си. Няма да се почувствате по-хубави или по-успешни в кариерата си, тъй като имате важен човек. Ниската самокритика не изчезва единствено тъй като сте трансформирали статуса на връзката си в обществените мрежи.

 щастието ви

Зависимостта на щастието ви от това дали имате сътрудник може да докара до токсична връзка

Не ни разбирайте неправилно. Заслужавате някого, който да донесе щастието ви целеустремено и поредно. Съвсем друго е да сте в естетика, когато сте с колегата си, и да зависите от него, с цел да се чувствате по този метод. В визията за щастлива връзка е да споделяте обич, до момента в който да зависите от връзката си за благополучие значи да изисквате обич.

Няма някой, който да може да ви даде всичко, с цел да бъдете щастливи. Вместо това упованието да го направи може да докара най-различни прояви на токсичните връзки, а никой не желае това. Любовта би трябвало да носи щастието ви, само че психологичното ви здраве не трябва да е обвързвано с нея по никакъв метод.

 щастието ви

По-вероятно е да се развивате и израствате като персона, в случай че сте необвързани

Според изследване хората без връзки е по-вероятно да израстват като персони от останалите. Те са по-самостоятелни и по тази причина не се концентрират върху някой различен, а върху самите себе си. Познавате ли оня другар, който е отишъл да учи право или е обиколил Европа с раница на тил след мъчителна разлъка? Това може да е освен тъй като се пробва да избяга по този метод, а тъй като не се постанова да мислите за различен човек, с цел да осъзнаете какво желаете.

Разбира се, към момента можете да се развивате като персона, без значение дали имате човек до себе си и към какво се стремите. За сведение връзката също не е наложително да пречи на личностното развиване и щастието ви в това отношение. Всъщност вярната връзка е единствено нещо, което би ви подтикнало да се развивате. В случай обаче, че нямате такава, може да обърнете малко внимание и на себе си, изключително в случай че не сте го правили до момента. Фокусирайте се върху кариерата, здравето и живота си, преди в живота ви да се появи някой различен.

 щастието ви

Връзките не запълват празноти

Понякога жадуваме за връзки, тъй като по този метод желаеме да запълним избрани празноти или да излезем от сложен стадий от живота си. Ако се срещате с някого, тъй като сте самотни, връзката ви няма да повлияе добре на щастието ви. Дори може да има противоположен резултат. Няма по какъв начин да избягате от проблемите, в случай че просто се пробвате да мислите за нещо друго. Освен това връзката не е метод за оправянето с компликациите, които сте имали в предишното си. Намирането на подобаващия човек за вас не би трябвало да ви е самоцел и да очаквате той да оправи живота ви, той просто може да го направи по-добър, в сравнение с е бил преди.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР