Всеки ден каналът на Telegram Gun Shop America публикува постоянен

...
Всеки ден каналът на Telegram Gun Shop America публикува постоянен
Коментари Харесай

Telegram: гигант на социалните медии или новата „тъмна мрежа“?

Всеки ден каналът на Telegram Gun Shop America разгласява непрекъснат поток от фотоси на противозаконни артикули за продажба до своите близо 26 000 клиенти. Наскоро те включваха 9-милиметров Glock с муниции за $500, боливийски кокаин за $1000 за унция и лъжливо клонирани банкови карти за $5000.

„ Продължавайте да получавате поръчки “, написа анонимният притежател на канала в своята обществена емисия, приканвайки неговите почитатели да му изпратят непосредствено известие, с цел да създадат покупка в биткойн или щатски долари. Той осея рекламите си със фотоси на купища пари и екранни фотоси на известия на благодарност от удовлетворени клиенти. „ Не спете момчета, Коледа е зад ъгъла, дано се заемем!!! “ възкликва той.

Оръжейният магазин е единствено една от десетките хиляди групи и канали в Telegram, проследявани от специалисти по криминология и киберсигурност. Те настояват, че приложението за обществени медии се е трансформирало в новата „ тъмна мрежа “, където извършители на закона и кибер хакери безочливо се хвалят и т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР