Всеки ден госпожа Кънева слиза в избата на своя имот

...
Всеки ден госпожа Кънева слиза в избата на своя имот
Коментари Харесай

Няма да повярвате къде тази пловдивчанка отглежда делфини

Всеки ден госпожа Кънева слиза в избата на своя парцел в Пловдив за подготовките на едно неуместно бизнес начинание – да направи частен делфинариум.
Причината за неуместната история е теч в няколко къщи в квартал Капана, който е наводнил подземните пространства. Те са се трансформирали безусловно в басейни. Проблемът се оказва не от през вчерашния ден или през днешния ден. Водата приижда на интервали от 2014 година до ден сегашен.
В кръга на шегата пловдивчанка е „ приютила” в мазето си два надуваеми делфина – Пешо и Мими, които за малко се трансформират в атракция за децата, предава Нова телевизия.
За казуса в арт квартала на Пловдив писахме единствено преди дни. Намиращите се там заведения и магазини към този момент трети месец са непрекъснато наводнени, а притежателите и наемателите непрекъснато изпомпват водата от мазетата си. Отговорните институции пък отхвърлят да вземат отношение по въпроса.
Според Адриан Кумбилиев, притежател на обект на улица „ Абаджийска “ №10, това не е първото наводняване на улицата. До 2014 година в доста от къщите, които са оповестени за монументи на културата, въобще нямало вода. Малко откакто била прокарана нова канализация почнали и проблемите. За пръв път обектите се наводнили в края на 2014 година. Тогава жителите на квартала входирали тъжба в Общината, само че дейности не били подхванати.
Собствениците на засегнатите здания неведнъж са сезирали разнообразни институции за положението на обектите им. Входирали са тъжба в Община Пловдив още при първото наводняване през 2014 година, траяло 5 месеца. Реакция не последвала. След второто наводняване през януари тази година следва и нова тъжба, съпроводена с писмо до ВиК. Оттам подробно ревизират новите тръби по улиците " Съборна ", " Константин Стоилов ", " Криволак ", " Съборна " и " Алцеко ", само че не откриват никакви течове или повреди.
При последвали огледи от специалисти инженери и хидролози се установи очевидното: Избените пространства са под вода. Направен е химичен разбор на веществото, който потвърждава, че водата е чиста и питейна. Това изключва опцията " виновникът " за случая да са подпочвени или пък противоположни води.
Междувременно течовете освен не престават, само че и се усилват. Адриан е уверен, че повода за повредата е спукана тръба , която евентуално е остаряла и се намира под дълбочината от 1,50 м, на която са копали от ВиК, когато са изграждали новата канализация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР