Всеки човек има вредни навици, от които се опитва да

...
Всеки човек има вредни навици, от които се опитва да
Коментари Харесай

Стъпки, чрез които да се откажем от вреден навик

Всеки човек има нездравословни привички, от които се пробва да се отърве. Някои от тях могат да бъдат признати и като пристрастяване - пиянство, пушене, ястие на нездравословна храна и доста други. В тази публикация ще разгледаме някои стъпки за отричане на нездравословните привички, които потвърдено дават резултат. Вижте кои са те: 

1) Разберете, че има проблем

На първо място би трябвало да си признаете, че имате проблем. Разберете какъв е той - дали залагате на мачове без да си вършиме сметка или пък пушите прекомерно доста? Говорете с най-близките си хора в случай че се колебаете дали в действителност има нещо, за което да се тревожите. Осъзнаването, че нещо не е наред е първа крачка към това да вземете ограничения. 

2) Потърсете поддръжка за решението на казуса

Много постоянно ще ви е мъчно сами да намерите решение за казуса, който имате. Ако не би трябвало да ядете сладко, можете да помолите и хората във вашето домакинство да са солидарни с това и да не ядат сладко пред вас. Така няма да имате очевидни изкушения пред себе си. 

3) Задайте си цели

Вижте кое работи за вас най-добре - дали внезапно да спрете или пък да намаляте последователно, с цел да не се получава шоково за навиците ви. Цигарите са най-хубавият образец за това - някои хора ги понижат до момента в който не ги спрат, до момента в който други ги пресичат незабавно, като че ли секат с секира. 

4) Мотивирайте се

Може да се мотивирате за това, че отказвате нещо. Например, в случай че спирате цигарите или намаляте алкохола, може да спестявате парите, които отиват за това и да си купите нещо хубаво с тях. Помислете добре, тъй като това може да бъде добър мотиватор. 

5) Намерете метод да сте непрекъснати

В началото всички са доста мощни, само че след известно време им става все по-трудно да поддържат напъните си. Може да търсите поддръжка от други хора, които се пробват да се отърват от същия табиет. Реално тук нещата опират до силата на волята. Не се поддавайте на изкушението първоначално и по-късно ще видите, че ще е доста по-лесно. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР