Всеки човек има свой енергиен запас, благодарение на който намираме

...
Всеки човек има свой енергиен запас, благодарение на който намираме
Коментари Харесай

5 „похитители“ на жизнената ни енергия

 5-похитители--на-жизнената-ни-енергия

Всеки човек има собствен енергиен ресурс, с помощта на който намираме сили да работим, да се радваме на живота, да възпитаваме децата си, да се стремим към триумф и да обичаме. Но доста хора го употребяват нерационално, пилеейки от силата си.

Ще ви разкажем за какво губим виталната си сила и по какъв начин да се защитим от това. И по този начин, има 5 значими „ похитители “ на виталната ни сила:

1. Празните приказки

Безсмислените диалози лишават скъпо време и водят до най-малко работливост на труда.  За да не хабите на вятъра виталната си сила, се откажете от разногласията и се постарайте по-малко да бърборите.

2. Негативните страсти

Раздразнение, депресивни мисли, самобичуване, яд, гняв и подозрителност – всички те лишават от силата ни. Ако почувствате припадък на яд – неотложно вземете ограничения, контролирайте отрицателните страсти, единствено по този начин ще запазите силата си.

3. Работа, която не носи наслаждение

Подобен труд не носи на никого изгода и наслада: появява се уязвимост, задачата не е достигната, силата изтича, а благополучие няма. Помислете, с какво ви е прелестно да се занимавате, какво обичате да вършиме? Може би би трябвало да се преквалифицирате и да промените работата си?

4. Страх от рецензия

Мисълта за това какво ще кажат хората лишава от силата и виталните ни сили. Мнението на другите би трябвало да се приема с лекост, да не си слагаме рецензията на сърцето. Критиката не стимулира за триумф, а единствено прибавя проблеми и напряга.

5. Енергийните вампири

Разговорите с някои хора носят морално опустошаване и водят до крах на сили. Опитайте се да ограничите контакта си с такива хора, а в случай че нямате такава опция, използвайте психически способи на отбрана.

Направлявайте своята сила в нужното русло и животът ви ще стане по-щастлив, сполучлив и сполучлив.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР