Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при

...
Всеки български гражданин, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при
Коментари Харесай

При пътуване в чужбина българските граждани ще получават телефонния номер на денонощната дежурна лин

Всеки български жител, притежаващ СИМ-карта на български мобилен оператор, при влизане на територията на непозната страна ще получава от на следващия ден – 7 август малко текстово известие с информация за номера на денонощната дежурна телефонна линия в Министерство на външните работи (+359 2 948 24 04), на която може да потърси помощ при положение на изключителна обстановка. Съобщението ще бъде получавано, незабавно щом клиентът попадне в роуминг. Така телефонът за незабавни случаи на Министерство на външните работи ще е подръка в паметта на телефона на всеки жител зад граница.

Към тази самодейност на Министерството на външните работи с подготвеност се причислиха трите национални мобилни оператора - А1, VIVACOM и Telenor, в символ на поддръжка към напъните ни за възстановяване на административното обслужване и по-ефективна отбрана на българските жители в чужбина.

Мобилните оператори дават приемането на известието гратис за жителите, като услугата не е обвързвана с разноски от държавния бюджет. При повикване на денонощната дежурна телефонна линия в Министерство на външните работи (+359 2 948 24 04), диалогът ще бъде таксуван съгласно тарифния проект на клиента.

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева благодари на мобилните оператори, които се включиха в реализацията на този план, обвързван с грижата за информираността и сигурността на българските жители, пътуващи в чужбина. Тя акцентира, че Министерството на външните работи продължава работа по още планове, които ще улеснят до момента с администрацията на нашите сънародници в чужбина.

Заплахите за сигурността в актуалния свят, свързани с естествени бедствия, пораждане на военни спорове, терористични актове, политически безредици, вълнения, протести и други, които постоянно засягат и български жители, изискват оказването на профилирана помощ и постоянно незабавна реакция от страна на българските институции.

В взаимозависимост от характера на рецесията, Министерството на външните работи координира напъните за оказване на помощ на български жители с разнообразни национални и непознати институции и ведомства.

Източник: mfa.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР