Всеизвестен факт е че веганите са пълни вегетарианци, които не

...
Всеизвестен факт е че веганите са пълни вегетарианци, които не
Коментари Харесай

Вече не е лесно да си веган! Едва ли сте очаквали в тези продукти да има животинска следа

Всеизвестен факт е че веганите са цялостни вегетарианци, които не употребяват директно или индиректно скотски артикули. През последното десетилетие броят им във Англия се усили от 150 000 души на 540 000, а близо половината от тях са младежи на възраст сред 16 и 34 години. Част от всекидневието на веганите е да употребяват веган козметика. Това е козметика, включваща всички козметични артикули, които не съдържат съставки от скотски генезис и не са тествани върху животни в нито един стадий от производството (като обособени съставки или като краен продукт).

През юни френската козметична марка Nars разгласи, че ще би трябвало да тества продуктите си върху животни, с цел да може да продава стоката си в Китай, където това се изисква от закона (тестването на козметика на животни е неразрешено в Европейския Съюз). Множество деятели, отпред с веганите, взеха решение да изразят отрицателното си мнение по отношение на решението на компанията и издадоха петиция, която събра близо 250 000 подписа.

„ Не е нужно да си веган, с цел да си погнусен от тази ужасна процедура, жертва на която стават милиони животни по света “, сподели професионалният гримьор Джъстин Дженкинс, която употребява веган козметиката към този момент повече от седем години.
Може би ще бъдете неприятно сюрпризирани от следните пет съставки, които постоянно се употребяват за изработката на разнообразни козметични артикули.

1. Стрити бръмбари в червилата и сенките за очи
Бръмбарите кохинил са дребни инсекти, които се хранят с алените плодчета на кактусите в Централна и Южна Америка. Поради тази причина, когато се стрият, от тях се получава естествено алено багрило, още познато като кохинил или Е 120. От 70 000 бръмбара се получава едвам половин кг оцветител.

Кохинилът се употребява от епохи, като постоянно се прибавя към формулите на червила, сенки за очи, сладоледи, бонбони и кисело мляко. Наскоро Starbucks призна, че поставя кохеинова багра в някои от своите питиета, което провокира голямо неодобрение от страна на веганите.

2. Рибени люспи в лака за нокти
Някога замисляли ли сте се на какво се дължи невероятният перлен резултат в лака за нокти, сенките за очи или шампоаните. Отговорната съставна част е гуанинът, бистър материал, извлечен от рибените люспи.

3. Рога и копита в шампоаните
Със сигурност сте забелязали по какъв начин множеството марки козметика за коса в никакъв случай не пропущат да упоменат огромното количество кератин в продуктите си, който ще укрепи косата ви. В реалност, кератинът се извлича от рогата, копитата и козината на разнообразни животни.

4. Амбра от кашалот в парфюмите
Амбрата е сиво вещество, образуващо се в червата на кашалотите. Използва се в територията на парфюмерията като фиксатор на есенции. За да се извлекът даже няколко капки от скъпото вещество обаче се убиват няколко кита. Срещат се дребни плаващи парчета амбра по крайбрежията на Индийския и Тихия океан, както и по крайбрежията на Бразилия, Мадагаскар, Африка, Индия, Китай, Япония и Молукските острови.

5.Мазнина от говеда във декор дьо тена
Лойта е постоянно срещана съставна част в доста козметични артикули като сенките за очи, червилото и декор дьо тена. Това, което някои хора не знаят, изключително младежите е, че лойта е обработена лой от говеда, овце или други животни.

Източник: обстоятелства.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР