Всеизвестен факт е, че стомахът ни понася всичките ни своеволия

...
Всеизвестен факт е, че стомахът ни понася всичките ни своеволия
Коментари Харесай

Как да се справим с подуването на стомаха

Всеизвестен факт е, че стомахът ни понася всичките ни произволи - преяждане, невъздържание с алкохол, недоспиване, стрес. Освен че става неточен и сензитивен, различен непряк резултат е задържането на газове и подуването. Ето по какъв начин да го избегнем.
 Снимка 500340

Вода, вода, вода

Хидратацията е нужна за положителното храносмилане. Ексертите по хранене обаче поучават да пием вода най-малко половин час преди хранене, с цел да може да не разреждаме стомашните сокове, нужни за разграждането на храната.

Добро дъвчене

30 пъти - това броят сдъвквания, нужни на всяка хапка. Може да звучи шокиращо, само че по този начин оказваме помощ на отделянето на повече слюнка, която ни е нужна да преглътнем по-лесно храната си и с по-малко въздух.
 Снимка 498959

Подправки вместо сол

Подправките вълшебен трансформират усета на ястията, само че също по този начин оказват помощ и на работата на стомаха, изключително някои. Пикантните, като кайенския пипер, са в положение да понижат подуването, а куркумата има противовъзпалително деяние.
 Снимка 494748

Чай вместо газирано

Газираните питиета съдържат газ - няма по какъв начин да се чудим за какво сме подути след две бири да вземем за пример. Можем да ги сменяем с чай от мента, резене, копър, кориандър. Чаят от джинджифил също е мощно оръжие против газовете и е супер за имунитета.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР