Все повече служители на фирми работят от домовете си заради

...
Все повече служители на фирми работят от домовете си заради
Коментари Харесай

Хоум офиса наду сметките за ток, вижте с колко

Все повече чиновници на компании работят от домовете си поради растежа на инфектираните с ковид. Пандемията прибра и огромна част от децата у дома, с цел да се образоват онлайн. Всичко това обаче е причина за повече разноски, предава NOVA.

Според експертите множеството време прекарано вкъщи, значи и повече разноски за фамилията. Ще разгледаме разновидностите за отопление с електричество и с парно. Първо се стопираме на четиричленно семейство, обитаващо двустайно жилище, което се отоплява на ток.

„ Ако родителите работят в едно помещение у дома, а в другото са децата - разноските за електрическа енергия нарастват. При хоум офис от 8 часа и онлайн образование от 4, сметките нарастват с 37 лв. на месец”, изясни енергийният специалист Иван Хиновски.

Допълнителен разход е използването на компютър или преносим компютър – междинната сметка демонстрира, че ще платим 58 лева на месец, в случай че ги употребяваме 22 работни дни по 8 часа дневно. Ако сме на парно, сметките излизат в пъти по-високи от тези на ток, твърди още Хиновски.

Сметките за отопление могат да скочат и до три пъти, в случай че вместо парно и климатик, сме избрали да се отопляваме с по този начин наречените вентилаторни печки, предизвестяват специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР