Все повече се засилва напрежението около намерението за откриване на

...
Все повече се засилва напрежението около намерението за откриване на
Коментари Харесай

Напрежение около откриването на македонски културен клуб в Благоевград

Все повече се ускорява напрежението към желанието за разкриване на македонски културен клуб на името на Никола Вапцаров в Благоевград. Кметът на града Илко Стоянов изясни, че няма декларирано законово желание за такова разкриване. И посочи, че събитието в неделя ще бъде от частен темперамент в частно помещение, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Покана да участва е получил и той, само че няма да я почете. Да участва обаче се чака водачът на опозицията в Северна Македония Християн Мицкоски, като след откриването на клуба учредителите имат намерение да създадат шествие до паметника на Гоце Делчев в центъра на Благоевград.

" Някакви хора ще се съберат, ние живеем в свободна страна. Няма никакво публично събитие, което да се случва на територията на община Благоевград. Няма никаква постройка, която да е поискала да се трансформира в културен център. В последна сметка, приоритет на страната, на правосъдната власт, прокуратурата, респективно, е дали някой прави антидържавна активност. Не владея пълномощията, с които мога да спра хора да се съберат някъде на частно събитие, наблягам ”, уточни Стоянов.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР