Все повече са осиновените кучета от Общинския приют за безстопанствени

...
Все повече са осиновените кучета от Общинския приют за безстопанствени
Коментари Харесай

Увеличава се броят на осиновените кучета от приюта в Ямбол

Все повече са осиновените кучета от Общинския подслон за безстопанствени животни в Ямбол , а върнатите на улицата са по-малко, оповестява ведомството.

През 2019 година са осиновени 5 кучета, през 2020 - 17 животни, а от началото на тази година до момента - 10 четириноги другари на индивида.

Капацитетът на приюта е 150 животни, като все още са настанени към 100 .

При осиновяване на кучета е належащо да се носят нашийници, нагръдници, каишки или мотиви. Осиновяването е гратис . Преди това претендентът за осиновяване би трябвало да подаде заявление/молба, която може да се попълни и на място в приюта след избирането на куче.

Всички животни в приюта са кастрирани и се предават на осиновителите с подложен чип, имунизирани, обезпаразитени и с ветеринарно-медицински паспорт.

От приюта изясняват, че доброволци могат да посещават животните всеки работен ден от 13:30 до 17:00 часа, при предварителна спогодба може и в по късен час след работно време, както и в събота до 14:00 часа. Желаещите би трябвало авансово да се обадят на телефон 0895599566.

Даренията за безстопанствените или изхвърлените от стопаните си животни също се усилват . За да оказват помощ в обезпечаването на по-благоприятни условия за животните, жители и компании закупуват разнообразна храна, купички, кафези, къщички.

Община Ямбол изрича признателност към всички, които са съпричастни с дарителската идея - съществени донори са " Ванина Експорт " АД, Валя Станчева и Пепа Каламарова.

Да осиновиш домакински любим от подслон е доблестен и заслужен за почитание жест, само че дано не забравяме, че осиновяването на животно е сериозна и виновна стъпка и би трябвало да бъде добре премислена. В случай, че човек въпреки всичко реши да върне в приюта определения домакински любим, той би трябвало да напише заявление за отвод.

Упълномощено лице на общината или представител на приюта имат право да правят инспекции на осиновените кучета , с цел да открият дали отношението към животното е хуманно.

В края на предходната година е бил публикуван календар с най-миловидните кучета от приюта, от който е продаден половината тираж.

В институцията е постъпило и еднократно парично подаяние.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР