Партии и граждански организации прочетох Деня на победата пред оградения

...
Партии и граждански организации прочетох Деня на победата пред оградения
Коментари Харесай

Какво помни България - цветя и венци на оградата на МОЧА

Партии и цивилен организации прочетох Деня на успеха пред оградения МОЧА. Първи се разписаха от Градския съвет на Българска социалистическа партия, които сервираха цветя и венци. Имаше транспарант с надпис: " Нищо не е забравено, никой не е пропуснат " в духа на съветската традиция. Венец бе поднесен от и от сдружението " Пазители на паметта ", които са уредници и на така наречен шествие " Безсмъртния полк на България " по сходство на проведеното в Руската федерация. Имаше и надпис " България помни ".

Лошото време и дъждът не изплашиха и Мая Манолова и Ваня Григорова и сподвижниците им от " Солидарна България ", които също пристигнаха да понесат цветя пред оградите на МОЧА.

Край паметника на Незнайния боец президентът Румен Радев се здрависа и поздрави жители, които носеха тениски с Путин като бащица, а измежду десетките събрали се съветските флагове доминираха.

По същото време над Княжеската градина бяха пуснати балони за Деня на Европа с 12-те звезди на знамето на Европейския съюз . Кой беше уредник на тази демонстрация по този начин и не стана ясно.

Вчера стана ясно, че Столична община не е разрешила провеждането на шествието " Безсмъртният полк на България " , както и предходната година. В София всекидневно това събитие е посещавано и от съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Лошото време през днешния ден не попречи обаче на последователите на Путин и Руската федерация у нас да се съберат както на Незнайния боец, по този начин и пред полудемонтирания паметник Паметник на руската войска, или МОЧА, и да разходят Георгиевските си лентички из центъра на София . Участниците обаче бяха доста по-малко през днешния ден. 

В Русия за втора поредна година няма да има шествия на самодейността за удостояване на 9 май на героите от Втората международна война. Организаторите потвърдиха, че това ще стане онлайн, а сред 1 и 12 май на билбордове, портрети в публичния превоз и на поставки по улиците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР