Все повече руски компании се опитват да прехвърлят своите информационни

...
Все повече руски компании се опитват да прехвърлят своите информационни
Коментари Харесай

Руските компании започнаха да прехвърлят масивите от данни от Москва отвъд Урал

Все повече съветски компании се пробват да трансферират своите осведомителни масиви от центровете за данни в Московска област към Урал и оттатък Урал – в Сибир. Руското издание Комерсант е на мнение, че решенията на фирмите са повлияни от покачвания риск от терористични закани и офанзиви с дронове против Москва.

Един от сътрудниците на изданието означи, че даже районните компании са консолидирали информацията в Московска област, където е съсредоточена главната стопанска активност, само че в този момент „ се образува противоположна наклонност “.

Ростелеком удостоверява търсенето на центрове за данни в Урал. В сегмента на облачните услуги в Екатеринбург и Новосибирск компанията записва 20-30% растеж на търсенето спрямо предходната година. Центровете за данни в тези градове скоро ще бъдат допълнени с спомагателен потенциал, а през идващите пет години се възнамерява удвояване броя на стелажите.

Според оценката на доставчика на хостинг услуги RUVDS през последната година нарастването на броя на клиентите в центровете за данни в Екатеринбург, Владивосток и Новосибирск е надхвърлило 80% спрямо към 17% в европейската част на страната. Ръстът на търсенето на центрове за данни в Урал е съвсем пет пъти по-висок от този на обектите в европейската част на Русия, съобщи Никита Цаплин, създател и основен изпълнителен шеф на RUVDS.

Изданието отбелязва, че една от аргументите фирмите да дублират и архивират сериозните данни и осведомителни системи в Урал и Сибир са офанзивите с дронове против Москва и Подмосковието, както и нестабилната политическа обстановка. Това е разумни – в случай че даден център за данни или неговите системи за електрозахранване бъдат развалени, работата на клиентите на центъра за данни ще бъде спряна заради неналичието на аварийно вместилище на информацията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР