Все повече родни рибари отиват в Гърция, за да мятат

...
Все повече родни рибари отиват в Гърция, за да мятат
Коментари Харесай

Глобяват наши рибари в Гърция с по €400! Ето за какво

Все повече родни риболовци отиват в Гърция, с цел да мятат въдици в Егейско море, както и в реките Струма и Места. Те обаче рискуват да бъдат одрусани с санкции от 400 евро, в случай че не се откажат от някои нашенски навици като оставянето на отпадъци и паленето на огньове. Властите в южната ни съседка са нащрек за българите с въдици поради недоволствата на локалните, че цапат и бракониерстват. Сънародниците ни би трябвало да знаят също, че без позволение могат да ловят риба единствено с въдица от брега на морето или реките, предизвестява в. " Труд ".

Напоследък огромен шлагер измежду родните въдичари е да излизат с лодка край безлюдното островче Тасупола, където брегът е съвсем вертикален и морето е надълбоко над 30 метра и гъмжи от скъпи риби. За този тип лов на риба обаче към този момент е належащо позволение, което се изважда в Кавала против такса от 20 евро. Този документ обаче не дава право да се употребяват мрежи, тъй като за това е належащо да си изкарат позволение като професионални риболовци.

Всеки риболовец има правото да хване не повече от пет кила риба в границите на 24 часа, като се изключи случаите, в които единствено една от рибите е по-тежка от пет кг. Ако практикувате любителски лов на риба със лична лодка, би трябвало да имате годна застраховка и капитанско удостоверение. Навсякъде в Гърция е неразрешен риболовът с динамит или с растителни или химични субстанции, които сковават или убиват рибата. Наказанията за нарушителите на това предписание са строги – в случай че управляващите заловен нарушителя за първи път може да го затворят за интервал от 5 месеца до 3 години, да му наложат санкция и да му лишават плавателното средство.

В случай, че някой бъде хванат да не съблюдава закона за ловене на риба с динамит, наказванията са още по-строги. Харпунджиите също би трябвало да са наясно със възбраните и разпоредбите, които им постанова законът. Ако ловят в намерено море, би трябвало да са снабдени наложително с шамандура в жълт цвят с жълто флагче с диагонална алена линия, на която е изписано „?.?. ” (подводна дейност). Това е належащо за тяхната сигурност, а шамандурата при естествени условия би трябвало да се вижда от най-малко 300 метра, като харпунджията би трябвало да се движи в радиус от 50 метра към нея.

Те не би трябвало да се подвизават на разстояние по-малко от 200 метра от места, където нормално плуват хора или в зони, където минават кораби и лодки. На харпунджиите е неразрешено да махат стръвта от кукичките на други риболовци, както и да им е зареден харпуна, когато са отвън морето. Също по този начин е неразрешено е да употребяват кислородни бутилки или други механизми за дишане под вода.

От тази възбрана се изключват случаите, когато става дума за проучвания или други действия свързани с риболова, ако има позволение от министъра на земеделието, само че важи единствено за избран интервал от време и избрани региони.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР