Все повече пловдивчани се включват като доброволци, за да окажат

...
Все повече пловдивчани се включват като доброволци, за да окажат
Коментари Харесай

Увеличава се броят на пловдивчани, които да са доброволци в помощта за Украйна

Все повече пловдивчани се включват като доброволци, с цел да окажат помощ на хора от Украйна, които бягат от войната.

Това сочат справките на Община Пловдив.

„ За момента съумяваме да намерим заслон на тази, които са се обърнали към нас. Трудности виждаме при настаняване на майки с деца, защото е належащо жилището да разполага с обзаведен кухненски бокс, където да могат да подготвят храна “, изясни заместник-кметът Георги Титюков, който е и ръководител на Координационното звено към Община Пловдив.

Освен жилища доброволците подаряват храни и артикули от първа нужда, а към този момент има и такива, които оферират превод от и на украински.

В курса по български език за украинци, който Община Пловдив приготвя в Младежкия център, към този момент има записани възрастни и деца. За момента има 12 свободни места, а първият плануван урок ще се организира на 18 март. Желаещите могат да се запишат на имейл:.

Очаква се кметът Здравко Димитров да разбере персонално от сътрудника си от побратимения украински град Лвов от каква филантропична помощ имат потребност живеещите там.

От опциите, които предлага община Пловдив за заслон, незапълнен потенциал за настаняване към момента има в общежитията на УХТ и в в допълнение предоставените места от Технически университет – София, филиал Пловдив в базата му на Копривките.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР