Все повече компании заместват човешкия труд с изкуствен интелект, установи

...
Все повече компании заместват човешкия труд с изкуствен интелект, установи
Коментари Харесай

ChatGPT вече заменя хората за определени задачи, пести пари


Все повече компании заместват човешкия труд с изкуствен интелект, откри анкета
(снимка: CC0 Public Domain)

Изкуственият разсъдък ChatGPT стартира да поема част от работата на чиновници в американски компании. Според анкета на ResumeBuilder измежду 1000 работодатели, които употребяват новата AI технология, в о коло половината от тях ChatGPT е заменил чиновници за избрани задания.

Резултатите от изследването измежду мениджърския екип демонстрират, че работодателите имат намерение да усъвършенстват осъществяването на някои задания благодарение на ChatGPT. Служителите, от своя страна, би трябвало да помислят по какъв начин разрастващите се технологии ще се отразят на техните отговорности в бъдеще, означават създателите на разбора.

Две трети (66%) от интервюираните компании употребяват ChatGPT за писане на код, 58% като сурогат на текстописци, 57% в услугите за поддръжка на клиенти и 52% за обобщаване на срещи и подготовка на документи.
още по темата
При наемане на работа 77% от фирмите употребяват ChatGPT за писане на длъжностни характерности, 66% за основаване на предложения за изявление и 65% за отговор на претенденти за работа.

Като цяло, ChatGPT впечатлява бизнес водачите, като 55% правят оценка представянето на бота с „ чудесно ”, а 34% споделят, че е „ доста добър ”.

Има обаче много критици на AI технологията, които са загрижени от нейния капацитет за плагиатство и/или машинация под една или друга форма. Мнозина загатват расизъм, сексизъм и грешки в „ работата ” на бота, да не приказваме за неговата прочувствена неустойчивост – това се демонстрира неведнъж при потребление на ChatGPT.

По-рано Сам Алтман, управител на разработчика на ChatGPT – компанията OpenAI, предизвести да не се разчита на чатбота за „ нещо значимо ” и в поредност от скорошни туитове изрази угриженост по отношение на посоката на развиване на технологиите с изкуствен интелект. По думите му, този отрасъл към момента е в самото начало на своя път.

Според изследването на ResumeBuilder, съвсем всички интервюирани компании са икономисали пари благодарение на новата AI технология – 48% са икономисали повече от $50 000, а 11% – повече от $100 000.

От всички компании, които употребяват бот, 93% имат желание да разширят употребята му, а 90% от шефовете споделят, че ChatGPT ще бъде потребен за търсещите работа – в случай че към този момент не ги замества на работното място.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР