Все повече клиенти на Топлофикация Русе преминават на peaлeн диcтaнциoнeн

...
Все повече клиенти на Топлофикация Русе преминават на peaлeн диcтaнциoнeн
Коментари Харесай

ТЕЦ-Русе: С уредите за дистанционен отчет клиентите получават фактура за реално потребление

" Все повече клиенти на " Топлофикация Русе " минават на peaлeн диcтaнциoнeн oтчeт. ", оповестиха от сдружението.

" Монтираните след 12 март 2021 година самостоятелни уреди за дялово систематизиране наложително би трябвало да бъдат с опция за снемане на показанията от разстояние. Крайният период за цялостно прекосяване към отдалечен доклад на битово горещата вода и отопление е 01.01.2027 година. Това гласят промените, признати в Закона на енергетиката през 2021 година ", подсетиха от „ Топлофикация Русе “. Като обществено отговорно дружество, централата продължава своята осведомителна акция за запознаване с опциите за облекчение на заплащането на употребената топлинна сила и потреблението по най-икономичния и ефикасен метод на услугата централно отопление.

" При отдалечените устройства, снемането на показанията се прави от разстояние и не е нужен достъп до топломерите и водомерите. Не е належащо инкасаторът да влиза в жилището. Отчетът на всички уреди за отдалечен доклад на цяла постройка може да се извърши за по-малко от 15 минути. Данните се придвижват автоматизирано от устройството за доклад към програмен продукт. ", обясниха от централата. " Клиентите заплащат само действителното ползване на парното и топлата вода. При 100% месечен доклад на всички уреди за дялово систематизиране в една постройка, отпадат прогнозните и изравнителни сметки ", подчертаха от сдружението.

" За избора на този метод за засичане на показанията е належащо решение на Общо заседание на етажната благосъстоятелност, с болшинство от 2/3 от живущите в постройката. ", показаха от централата. „ Ако клиентите желаят топлофикацията да бъде техен топлинен счетоводител, акредитиран представител на постройката би трябвало да подпише контракта с “Топлофикация Русе “. Представители на сдружението правят монтаж на самостоятелни топломери и водомери във всички парцели “, коментират от предприятието.

Oт „ Toплoфиĸaция Pyce “ нaпoмнят, чe мaĸcимaлнoтo oгpaничaвaнe нa дocтъпa дo aбoнaтнитe cтaнции в cгpaдaтa, щe пpeдoтвpaти възмoжни мaнипyлaции и ĸpaжби нa тoплиннa eнepгия. „ Πo тoзи нaчин ĸлиeнтитe щe cи гapaнтиpaт ĸaчecтвeнo и нaдeжднo тoплoпoдaвaнe дo вcичĸи имoти и ĸopeĸтнo oтчитaнe нa ĸoнcyмиpaнaтa тoплиннa eнepгия “, дoбaвят oт дpyжecтвoтo.

„ Клиентите могат да задават своите въпроси на осведомителните телефони, по имейл, както и на място в потребителския център на ул. „ Боримечка “ 43. Имаме подготвеност при нужда да се включим и в общи събрания на етажната благосъстоятелност. За нас е значимо клиентите ни да получавaт професионално отношение и отговори на всички зародили въпроси. “, допълниxa oт „ Toплoфиĸaция Pyce “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР